Carb backloading: Lidt om konceptet, der giver resultater

Farvel til vinkeflæsket

(Depoterer du fedt på armene vil resultaterne ikke vise sig selvom de er der. Du skal tabe dig. Kostplan? Skriv til os@dkira.com)

Det er synd for ungerne, når mormors arme ikke længere svinger fra side til side, når hun vinker farvel og ser bilen forsvinde i horisonten.
Jeg ved det. Det er bare ikke det samme uden vinkeflæsk.

Til jer, der godt kan undvære dette vidunderlige vinke-værktøj, har jeg et par øvelser der med GARANTI giver resultater. Den bedste er:

DIPS! Især dem, hvor du kan gøre det uden hjælp. Det skal du lære. Hvis du er svært overvægtig, så skal du bruge en “assisted” maskine. Sådan en på billedet.
Er du bare slap og lidt løs i farsen, så skal du tage dem med egen kropsvægt. Det er noget jeg også siger til mine klienter, de får lektier for. Jeg siger, at hver gang de er i centeret hvor de selv træner, skal de lave dem. Jeg er ligeglad med, hvor pinligt de synes det er. Bare ærgeligt. De går fra at lave en halv til en hel, til to hele til tre og så videre, dette i takt med at deres arme bliver stramme og musklerne begynder at titte frem. Den der ubehagelige følelse af stof der strammer om armene og endnu værre, det der med ikke at have lyst til at have korte ærmer på, er nu på tilbagetogt. Det er SÅ fedt at se og ikke mindst mærke på sig selv. Det vigtige her, er teknik. Så er der også det der med, at huske på hvad man træner. Tænk på den eller de muskler der skal arbejde. Fokuser og glem alt andet. Derudover, er det også en god ide at huske at trække vejret. Mange har det med at holde vejret. Big no no. Ilt rundt i kroppen, meget vigtigt.
Se videoen her, for at se hvordan du laver dips på en assisted.  Man kan sætte så lidt vægt på her at det føles som eller er med egen kropsvægt, gradvist.
Se videoen her, for at se hvordan du laver  dips uden assisted. Man SKAL have overarmen vandret som det mindste. Full range of motion.

TIPS! Hvis du læner dig forover, går øvelsen mere i bryst. For at få det optimale ud af denne øvelse, skal du køre full ROM. Range of motion – læs mere om det her, det er nemt at forstå. Du skal altså bruge musklerne i hele deres naturlige bevægelseszone – eller lave et så fuldt bevægelsesudslag som muligt, hvis begrebet skal oversættes til dansk.

Assisted ses her, her er han på knæ, mange centre herhjemme har maskiner hvor du står op.
assisteddip
Ham her, kører ikke full range of motion sådan som billedet er taget, han er slet ikke langt nok nede.
TRICEPS PUSH DOWNS hedder også CABLE PRESS DOWNS. Laves i stativ med kabel og med horisontal stang. Se mere, klik her

triceps

De kan laves meget enkelt:
1. Hænder om reb ved knop, (se link længere oppee)
2. Pres ned, strakt arm
3. Hold albuerne tæt ind til kroppen og skulder stille. Det eneste der skal bevæge sig, er armen op og ned. Thats it!
4. Hold armen strakt og klem din triceps, altså få klemt (squeeze) den rigtig godt ved slutningen af hver gentagelse, for at få det maksimale ud af øvelsen
5. Sætter du hælen tilbage eller bøjer meget i knæ, hjælper du dig selv til at gennemføre øvelsen. Du gør det en smule lettere, så prøv at lade være, igen for at få det bedste ud af øvelsen.Triceps Bench Dip weighted-bench-dipsKør så tæt på vandret som muligt.

BENCH DIPS. Virker maskiner og op i et tårn for frygtindgydende og fremmed (altså-kom nu! Tag en chance, spørg en ansat om denne ikke vil vise dig hvordan du gør). Så kan du lave bench dips. Med eller uden vægtskive på låret. Det er det samme som en alm. dip. Pas på du ikke kommer så langt ned med armene, at din skulder ikke bliver overanstrengt. Gå op og ned ned i en lige linje op langs bænken med ryggen. Squeeze. Smalt greb, hænderne så tæt til hofter som muligt, ellers går den mere i bryst.

Spørgsmål?
Husk at du kan booke timer med mig, skriv til os@dkira.com hvis du virkelig mener, at du vil af med vinkeflæsk og bildæk. Vi finder ud af det :).

5 kommentarer

 • Jeg hader dips … men jeg hader mine “mormor-vinger” endnu mere … og jeg er typen der pt. ikke synes at kortærmede bluser er et hit! Spørgsmålet er hvor meget man kan forvente sig, når man om et øjeblik rammer 47 år?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • dkira

   Connie, alder har INGEN betydning. Der er en kvinde i mit center som er over 70, hun dyrker cross fit og laver dips som var det hendes sidste dag. Du skal bare komme i gang.
   Efter nogle måneders KONSEKVENT træning vil du kunne se resulater. Selvfølgelig har det også noget at sige, om du har tykke arme, så vil det være sværere at se.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du har da lige reddet min dag :-) … jeg har ikke tykke arme – bare slappe spaghetti arme … så jeg træner dips, push-ups osv. Og så vil jeg høre dig ad om en ting! Hvad får man mest ud af? At træne 3 sæt i rap eller er det lige så godt at man lige kan snuppe 12 push-ups hist og pist i løbet af dagen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • dkira

   Connie, koncentreret træning hvor du fokuserer på den muskel du træner og i øvrigt ikke hver dag, da muskler skal ha hvile for at udvikle sig, er det bedste. Så hver anden dag. Det skal altså gøre ONDT, du bør ikke stoppe en øvelse før din arm siger helt fra. Dette er for at få det maksimale ud af din træning. Som personlig træner, kan jeg sige dig, at mange TROR de presser sig selv, men når de så har en der siger til dem at de godt kan tage fem mere, bliver de nærmest forskrækkede. Men det kan de godt :). Altid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for svar … så blev jeg en del klogere :-) … Rigtig god weekend :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Carb backloading: Lidt om konceptet, der giver resultater