Denon: Pink og trådløs - afviser sved

Carb backloading: Lidt om konceptet, der giver resultater

IMG_3811 IMG_3812

Tre uger på diæt, her er en update:

Min gode ven og tidl. træner Simon Rodovksy, anbefalede mig at dykke ned i John Kiefers bog, Carb Backloading.

For at bygge muskler og brænde fedt, kan man prøve med carb backloading principperne, da det er yderst effektivt ifølge dem der har prøvet det. Jeg havde succes med min sidste diæt (I ved, den fra tv sidste år), men i den var der flere kulhydrater end jeg får nu, og mindre fedt. PT på low carb high fat, får jeg ikke min energi fra carbs men fra fedt. Det er ideen med den. Jeg har dog ikke taget det skridtet videre til carb backloading, men er til dels meget interesseret i det.

Lige nu:
Jeg taber mig ikke som jeg skal! Det er der en forklaring på. Jeg tabte først to kilo, nu har jeg taget et på. Vægten er een ting, men jeg synes nu alligevel den er vigtig for mønsteret har ændret sig i forhold til hvordan det ellers har set ud førhen. Der var mit vægttab mere stabilt, dog svingende.

En del af pricippet med low carb high fat er, at man spiser og drikker “clean”. Det indebærer at man også styrer uden om sødemidler. Det er en dårlig vane herfra, og jeg har drukket diet coke regelmæssigt. Det dutter slet ikke, da visse sødemidler kan binde fedt. Ups. Det var i øvrigt også noget min coach pointerede. Lykkeligt fortrængt herfra!
Desuden kan det mindste stress eller mangel på søvn påvirke hormonerne i kroppen, for ikke at tale menstruation, negativt, og det er hormonbalancen kan spille en væsentlig rolle.

Ifølge carb backloading:
Hvis man spiser hurtige kulhydrater (altså carbs) om morgenen, stiger insulinen og det kan gøre det svært for kroppen at forbrænde fedt resten af dagen. I stedet, spiser man carbs senere på dagen. Tro mig, dette er en videnskab, så det kræver at du virkelig sætter dig ind i det, hvis du vil kaste dig over carb backloading. Det er nyt for mig, jeg har meget at lære, så lad dette være en let fordøjelig mini-guide.
Eksempler på hurtige og langsomme kulhydrater (kilde: slankesiden.dk):

Hurtige kulhydrater:
Cornflakes o.l., majsmel, hvede mel, parboiled ris, honningriste mysli, franskbrød o.l., fuldkorn hvedebrød, knækbrød, pita brød, kager, pandekager, chips, riskager, pasta, kogte gulerødder, kartofler, pommes frittes, kartoffelmos, banan, dadler, figner, rosiner, slik, sukke honning og drikkevarer med sukker.

Langsomme kulhydrater:
Basmati ris, havregryn, mysli uden rosiner, fuldkornsrugbrød, solsikkerugbrød, de fleste grønsager, kikærter, peanuts, pinjekerner, skummetmælk, æblejuice, appelsin, blommer, druer, jordbær, pære og æble.

En anden grund til at jeg ikke har tabt mig, er at min plan er sat ud fra at jeg er mere aktiv end jeg er. Det skal reguleres.
Det eneste jeg ved er, at jeg har set OG hørt andre der har haft fantastiske resultater med low carb high fat, derfor har jeg fuld tiltro til det. Men som andre kostplaner, så kræver det nogle gange at man tester først og retter ind bagefter. En ganske naturlig proces.

Mere om carb backloading:

eatfitmagazine.com:
The problem is that if you raise insulin even slightly by eating carbs — 30 or more grams will do it — you seriously impair your body’s ability to burn fat for the rest of the day. Worse, you may even get fatter because of the presence of another hormone — cortisol. A stress hormone, cortisol will break down fat all morning, but combined with raised insulin, it can actually cause your body to create new fat cells. For these reasons, most of your carb intake must come in the evening. Toss in a weight-training workout right before you eat carbs, and you maximise your ability for insulin to store them in your muscle cells while leaving fat alone.

Når det er sagt, er jeg SÅ glad for valget, selvom min succes rate var bedre (her mener jeg hurtigere) med min forrige diæt/plan. Jeg vil være tålmodig og tage dette som en lærerig proces som jeg kan bruge til både mig selv og til jer, der ønsker at høre mere/lære mere om det løbende, for det er ganske interessant. Måske endda prøve kræfter med carb backloading på et tidspunkt.

Jeg skal nok holde jer opdateret!

Husk at du kan booke mig til personlig træning og kostplaner: Kontakt mig på os@dkira.com for priser, pakker og tider.

Billedet er i øvrigt en omelet hvor jeg har proppet så meget spinat i, at den har bundet omeletten sammen til en lille kage. Udemærket, smagte det. Udemærket!

Og mere om carb backloading her

IMG_38171536732_10152232793463674_1271305152_n-1
En pakke fra www.bodystore.dk / elsker goodlife!

1 kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Denon: Pink og trådløs - afviser sved