Til salg: Skab...af en slags

Six pack: Hvad er det egentlig en six pack er?

PicMonkey Collage

Ud over den six pack man kan købe i supermarkedet som er seks øl eller vand i een pakke, enten i pap eller sat sammen af plastik, så er en six pack også kendetegnet på abs, altså mavemuskler, der er så veldefinerede, at de ligner en six pack. Billederne illustrerer ganske glimrende, hvad jeg mener.
Jeg havde en liiiille ufrivillig debat på Facebook over dette emne. En af dem der skrev i tråden, mente at jeg var forkert på den. Jeg holder på, at vi mener det samme men beskriver det forskelligt. Det som provokerede mig, var kommentaren:
Du er personlig træner, så det burde du vide!

Han mente at alle har en six pack, fordi abs er formet som dette. Jeg mener ikke, at en six pack er en six pack, før den er tydelig defineret. Det vil sige, at ens fedtprocent er så lav, at den kommer til udtryk, eller/og man koncentreret træner sine abs, så de bliver mere muskuløse, og dermed ved en lav fedtprocent også ses tydeligt.
Min definition er derfor følgende:
En six pack er definition af abs på maven. Det er, når man kan se abs så tydeligt, at de former en….six pack. Hvis ikke man kan se denne six pack, så er det for mig, bare abs, som ja, ligger som en six pack, men ikke bliver kaldt en six pack, med mindre disse abs er synlige. Six pack abs.

six-pack-man-beverage
Nogle ses den mere tydeligt hos, end andre, også selvom man er slank og har en lav fedtprocent. Igen har jeg prøvet at demonstrere med billeder.
Hvad mener du? :)

11 kommentarer

 • Bertram

  Bøv er smuk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er så sej

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg hedder bøv

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Hej Kira :-). Er enig med dig i at man kalder dette en sixpack, når den kan ses tydeligt.

  Men at den er der i forvejen, er i og for sig vel også rigtigt. “Sixpack” er udgjort af M. rectus abdomonis, der er opdelt i senestrøg. Derfor får man de små “firkanter”. Faktisk er det i virkeligheden en “eightpack”, men det er heller ikke alle, det kan ses på :-D.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er enig med dig Kira. Alle mennesker har mavemuskler i mere eller mindre synlig grad, men man kan da ikke kalde det for en sixpack hvis man har en ølvom og sixpacken så bare “gemmer sig”? Så udvander det jo fuldstændig selve begrebet sixpack og der var ingen grund til vi havde det, så kunne vi ligeså godt bare kalde det en mave, mavemuskler osv.
  Selve definitionen på at have en sixpack må være at fedtprocenten er så langt nede at muskelaftegnerne er tydelige i det velkendte mønster som sixpacken repræsenterer. Det er i hvert fald min holdning :)

  Og ellers kan vi jo blive ved, så er der jo mange ord og begreber som mister deres betydning!

  Anna – http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er helt klart 100% enig med dig ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne Sofia

  Er HELT enig med din definition! Og sålænge du selv ved det, kan du mildest talt skide på, hvad ham den åbenbart bedrevidende amatør mener!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Clara

  Kære Kira, kværulanter vil du altid støde på. Det kommer du ikke udenom som offentlig person. Og som du selv skriver, så mener I det samme, men beskriver det forskelligt. Jeg holder nu fuldstændig med dig, en Sixpack kan ses, resten af os har “bare” ABS :-)
  Hilsen HC

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette esmeralda

  Tosset! Nr 87 har ikke en sixpack. De andre veltrænede kvinder med sixpack er klart noget at stile efter… De ligner ikke mænd bare fordi de er veltrænede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Også enig med dig Kira :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er helt enig i din definition:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Til salg: Skab...af en slags