107 fantastiske grunde til at tabe sig

Derfor skal du spise morgenmad

Athlete_-porridge-healthy-breakfast
Hvad spiser I til morgenmad? Del gerne i kommentarfeltet.

Jeg taler med rigtig mange, der “glemmer” morgenmaden. Tit hører jeg:
Jeg spiser aldrig morgenmad, det er jeg ikke vant til.
Hey, jeg gjorde det da heller ikke selv før hen. Men det er nu lige så fast et indslag i mit liv, som at børste mine tænder og bruge tandtråd!
{Kniber det med at få kosten sat i struktur? Klik her}

 

Uden morgenmad kan du få:
• Mangel på energi
• Besvær med koncentrationen
• Trang til søde og usunde sager
• Øget risiko for diabetes og andre helbredsproblemer
Kilde: slankedoktor.dk

National Weight Control Registry rapporterer at mennesker, der spiser morgenmad har en lettere ved at administrere deres vægt, end dem der springer morgenmaden over.

Dem der spiser morgenmad har generelt lettere ved at kontrollere deres kalorieindtag hele dagen , end dem der ikke gør.

Undersøgelser viser  at mennesker, der spiser morgenmad er signifikant mindre tilbøjelige til at udvikle diabetes end folk, der springer morgenmaden over. En google søgning kan i den grad bekræfte dette.

Få mere energi. Du FÅR mere energi af at spise morgenmad. Det kan jeg bekræfte. Det er en rigtig god start på dagen.

Da det menes og mærkes, at dem der spiser morgenmad har mere energi, er de også mere tilbøjelige til at have lyst og energi til at være fysisk aktive modsat dem, der ikke spiser morgenmad.

Dem der husker morgenmaden, har lettere ved at koncentrere sig i løbet af dagen.

Man får en bedre hukommelse og nemmere ved indlæring, når man indtager en sund morgenmad.

Morgenmad er også en god kilde til godt humør. Det tager 10 minutter at spise en portion havrgryn, rugbrødsmad med sundt pålæg, fedtfattig og sukkerlet yogurt, etc.
Vær en god rollemodel for dine børn, sørg for at få morgenmad.

Ha en dejlig dag og del gerne

Kh. Kira

 

9 kommentarer

 • Bent Nissen

  Hvis jeg spiser morgenmad , ligemeget hvad. Bliver jeg træt midt på formiddagen og må have stærk kaffe. Uden morgenmad , får jeg mere energi og kan bedre koncentrere mig og jeg føler mindre sult .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg er fuldstændig tosset med morgenmad og folk der hepper på morgenmad! Det er godt for så utrolig mange ting og det er tilmed evidensbaseret. Tak for et godt indlæg Kira!!
  Min mave knurrer allerede når jeg slår øjnene op, og hele morgenmadstidspunkter er nok også lidt mig-tid med stearinlys og hygge for mig. Det er lige så meget energi til kroppen som til sjælen.
  Jeg spiser havregrød med rismælk, havregrød på vand med æble, mandler og kanel eller A38 med frugt og nødder! Og altid en god stor kop kaffe til :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vicky

  Min morgenmad den sidste måned eller to har været A38 med mandler, granatæble og græskarkerner, og gerne blåbær også.
  Hjemmepresset juice af æble, rødbede, gulerod og ingefær.
  Og så et blødkogt æg.
  Kroppen virker glad og sprængfyldt af energi, smagløgene mættede og jeg føler, at jeg har forkælet mig selv med lidt luksus.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  jeg spiser meget varieret som havergrød med æbler, lidt kanel nogle gange sirup. All Bran med havergryn og frugt. yoghurt med hjemmelavet müsli. skyr. Hvis jeg ikke er sulten (fordi jeg står tideligt op) har jeg en skyr eller rugbrød med som jeg kan spise i toget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er helt enig; jeg fungerer ganske enkelt ikke uden morgenmad! Det betyder meget for hele min dag og gør faktisk at jeg kan spise mindre og lettere måltid i løbet af dagen.

  Jeg har benyttet nogle af dine råd i forhold til kulhydrater. Du har skrevet/snakket om at “dele kulhydrater op”, hvilket virkelig har været brugbart for mig! Uden kulhydrater bliver jeg nemlig svimmel, får hovedpine og mangler energi til træning. På den anden side bliver jeg meget hurtig utrolig blød på maven og fyldt med væske hvis jeg spiser for mange, så det har taget mig LANG tid at finde balancen, men nu er den ved at være der ;)

  Morgenmaden er derfor enten havregrød på vand med bær og nødder eller skyr med bær, nødder og proteinpulver.

  Tak for et super indlæg, der både slår et slag for morgenmad (i kølvandet på al debatten om fasting) og for gryn i starten af dagen (i kølvandet på lchf bølgen), det er skønt der er mange måder at opfatte sundhed på! :D

  Hilsen Anna
  http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har altid spist morgenmad … ikke lige når jeg er stået op, for der har jeg absolut ingen appetit (står op kl. 5.00) … men hver dag spiser jeg en portion lactosefri yoghurt med min hjemmelavede müsli på :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Bach

  Du har helt ret med hensyn til børn. Jeg gør føler jeg godt selv kan undvære men mine børn skal ikke jages ud af døren. det er vores kvalitetstid :-)
  Jeg kan selvfølgelig ikke undvære morgenmad, det er noget jeg bilder mig selv ind, tror jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha

  Jeg glemmer så tit min morgenmad. Jeg kommer for sent op. Jeg burde nok stå op en halv time før og så nyde min morgenmad. Kan godt se at det ville være en perfekt start på dagen. Jeg har ikke børn men det er jo ingen undskyldning

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lulu

  Jeg spiser altid bær om morgenen og så spiser jeg havregrød med masser af vand, så jeg bliver mere mæt. Tak for en god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

107 fantastiske grunde til at tabe sig