Skede og bækken træning: Som at træne biceps

Kniber det med motivationen? Her er nogle tips

IMG_5725

Reboot din tankegang og få motivationen til at vende.

Jeg synes ikke, du skal lade blokeringer stå mellem dig og den krop du vil have, så jeg har sammensat nogle tips til dig, som har nogle helt almindelige, men ødelæggende demotiverende tanker. Håber du kan bruge dem.

Vægten står stille, det kan være lige meget det hele. Det ødelægger din dag, og du gider nu slet ikke træne!
Du ved det godt inderst inde, tror jeg. Men nu siger jeg det lige:
Plateau er normalt. Det er normalt at vægten svinger flere kilo i begge retninger. Lad ikke dette være din målestok. Hvis ellers din kost og træningsplan er holdbar, så sæt vægten et sted hvor du ikke kan nå den, og tag den ned på de dage, hvor du har aftalt med dig selv at du skal vejes, eller med din coach. Dette kan være ugentligt eller hver 14.dag.
Mål og billeder siger mere om dit væggtab end en vægt gør, for muskler vejer som bekendt mere end fedt. Hold din træning, luk øjnene for den vægt, og brug den kun som en pejling, ikke en afgørende faktor på kort sigt. Det lyder godt, at kunne sige at man har tabt 10 kilo. Men de små skridt dertil, skal håndteres helt anderledes, ellers vil du føle du fejler de dage, den ikke siger som du vil. For nogen kan det være motiverende. Men det holder vist da kun de første par gange. Op på hesten og videre i teksten. Du kan godt :)
Hvad er din erfaring? – Del gerne.

Træner du med den samme træningsplan måned efter måned?
Det er en klassiker. Bryan Rice, da han kom til mig, havde han kørt den samme plan på samme måde i mange, mange måneder. Han oplevede det, som alle oplever når de gør det:
Kroppen går i stå. Den kan meget mere, men du giver den det ikke. Du kæmper for at udfordre kroppen med din træning, men efter nogle måneder er det ikke længere en udfordring. Og det går ikke. Kroppen kan ikke selv sætte intensiteten op. Det skal du gøre. Den vil gerne. Du behøver ikke nødvendigvis ændre på kalorie indtaget (dette afhænger  af, hvad du vil med din træning) men i stedet øge intensiteten på træningen.  (hårdere, anderledes øvelser, mere fart på, etc.)

TIP: Husk kosttilskud (mineraler og vitaminer) og protein. Det er need to have for kroppen.

Det kræver man ved lidt om hvad man laver, og gør man ikke det, og virkelig gerne vil have et formål med sin træning, er det man kontakter en som mig,-  klik her –  fordi det er det jeg gør: Strukturerer din træning nu og noget tid frem, du skal blot følge planen.

Jeg kan ikke mere
Her er der tale om en anden klassiker. Det er den der forhindrer dig i, at gøre det bedste du kan. Det er mind muscle teknik, som jeg mange gange har været inde på, fordi det er en af Helle Nielsens (Team Evolution) spidskompetencer. Man taler til sine muskler, så man aktiverer dem.
Hej biceps. Jep, I hørte rigtigt, det er jer jeg træner, vågn op.
Når du taler til dine muskler, vil de blive vækket. Det er en mekanisme der sker i hjernen, som sender signaler til musklerne.
Siger eller rettere, tænker du omvendt: Jeg kan ikke. Ja, så er det det du siger til dem, og så kan du ikke. Du distraherer dig selv og dem.
Man kan sige det ret kort: Mental styrke.
En personlig træner eller træningsbuddys fineste opgave, er netop at finde den kraft frem i dig. Man kan nemlig meget mere, når der står en ved siden af, og forventer noget andet af dig end du gør, ergo, resultaterne bliver derefter.

Jeg har klienter der har kørt benpres på 77 kg i månedsvis – for at komme op på over 90 i deres første træningspas med mig. De bliver en smule overraskede, men det er der altså ikke noget finurligt ved. Det er fordi “vi” ser jer anderledes og fornemmer potentialet.

Kan du ikke tage de der ekstra, så sæt mindre vægt på eller tag en mindre håndvægt og gør dit sæt færdigt. Hvis dit sæt er på 10 gentagelser, skal du have 10! Man stopper ikke i et sæt, efter min mening, man sænker vægten og fortsætter. Så kan man efterfølgende evaluere på om der skal laves ændringer.
Dette gælder også cardio: Den der eksta kilometer…gør det. Brad Pitt kom jo ikke sovende til den krop, vel?

Knæskade? Rygskade? Slut med træning!
Ikke så hurtig, der. Kan du lave yoga? Pliates? Løbe i vand? Svømme? Cykling? Powerwalk? Crosstrainer?
Skift dine rutiner ud med noget andet mere hensynsfuldt, indtil du er tilbage på sporet. Følg din kiropraktors råd.

Kom på forkant: Book din træning til Januar nu, og nyd din julemåned med god samvittighed

1 kommentar

 • Michelle

  Hej
  Jeg er en kvinde på 35 år jeg har trænet siden jeg var 14 år.
  Jeg løber gerne tre x ugentligt og har vægttræning to x ugentligt
  Jeg er kommet der til hvor jeg ikke syntes jeg udfordrer mig selv mangler en ny plan for træning
  Har du nogle ideer
  Mvh michelle

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skede og bækken træning: Som at træne biceps