Se hvad jeg fik: Sukkerfri marcipan fra Isis-ja, den er god nok!

Tre ting: Glemmer du også dette, når du træner?

3

Marilyn i vild omgang med håndvægte og barbell! Hvad skal man også med et træningscenter? 

Jeg har bemærket, at når jeg træner mine fantastiske klienter, så er der tre ting, der går igen:

Jeg siger ofte, træk vejret. Spænd op i core. Tænk på, hvad du træner.
Jeg må formode, at det er de tre ting, de fleste har problemer med at huske, for ellers ville jeg nok ikke sige det så meget.

Jeg kan bookes her, hvis du vil have lagt et program. Jeg tager klienter nu, men har først tid i December. Det er ikke et dumt tidspunkt at starte :)

De er alle tre på hver deres måde, ret vigtige. Når vi holder seminarer, er det ikke for morskabens skyld at Helle Nielsen fra Team Evolution lægger vægt på mind/muscle teknik. I har hørt mig tale om det før. Prøv selv, at lægge mærke til, hvad der sker, når du sender impulser (tanker) ned til din tricep når du skal til at træne den. Der sker faktisk noget, og det er helt fysiologisk betinget. Kontakt til muskel og fokus på denne, er med til at øge effektiviteten ved din træning.

Det med at trække vejret. Oh boy! Er du klar over, hvor mange sæt øvelser du er gået glip af, bare ved at holde vejret når du træner? Der er en helt bestemt teknik, og der er nogen der er mere vokale end andre. Det har du sikkert lagt mærke til, i dit eget center.
Vejrtrækning er din skjulte styrke.
Der er en simpel regel:
Man inhalerer, før man udøver øvelsen, og puster ud, når man er på sit maksimum i øvelsen. Man lukker af for luftvejen, faktisk. (Valsalvas). Man kan faktisk sige, at bugpres og vejrtrækning hænger rigtig godt sammen. Uden det ene, dur det andet ikke. Valsalvas og bugpres er det samme. Læs her, hvordan du bruger vejrtrækning i for eksempel en SQUAT.
Tænk over det, når du træner.

1 kommentar

  • Din blog er som altid informativ, vedkommende og underholdende Kira! :)

    Fedt indlæg med vigtige tips som bare, af en eller anden grund, er svære at huske når man er i gang! Det kan give en helt anden bevidsthed omkring træning at have en personlig træner til netop at sige; træk vejret og spænd op! Det virker simpelt, men tager virkelig træningen til et andet niveau! Hvis du har klienter der ofte glemmer det, så vil jeg anbefale dem et par pilatestimer, det har virkelig hjulpet mig til altid at have min vejtrækning og core i mente til alle øvelser i centeret :)

    Hilsen Anna
    thewonderwomanwannabe.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Se hvad jeg fik: Sukkerfri marcipan fra Isis-ja, den er god nok!