Kostplan: Find en fejl

Is med rosin/chokolade/vanilie/kokosmælk

IMG_3996

Syndedag? Ja tak! Det her er sådan en du kan synde med ofte. Det er slet ikke en synd. Det er sundt, men den smager af fy. Jeg ved ikke rigtig om jeg tror på “synde-dage”. Jeg synes man skal leve efter balance. Godt med protein, gode, men få kulhydrater, sundt fedt og minimalt sukker, også fra frugt.
Hermed siger jeg: En smoothie med fire pressede appelsiner? Nej. En appelsin eller grapefrugt på en dag? Ja :). Min pointe er, der er sukker i frugt, og derfor skal frugt også omgås med måde.
Dog er det noget vi skal spise som en fast del af vores diæt, da frugt indeholder så mange mineraler og vitaminer. Jeg spiser selv meget balanceret, og nogle dage mere grønt end andre, men det er godt spredt ud over ugens løb, hvilket jeg er godt tilfreds med, i og med at min sundhedsattest var som den skulle være, da jeg for nylig var hos lægen og få svarene på mine blodprøver.

Desktop1

Ps.: Is scooperen er fra USA, er den ikke bare fin?!

IMG_3986

NÅ! Til pointen. Det var isen vi kom fra, her er opskriften:

Det skal du bruge til fire personer: 
Vaniliepulver el. vaniliestang
Vanilieessens
Mandler
Rosiner
Kokosmælk {fed}
Blender el. ismaskine
Isterninger
En halv frossen banan {hakket i stykker før frysning}
Rå kakaopulver eller helt mørk og sukkerfri

Sådan gør du:
Hak en halv banan i stykker og frys ned, hvis du ønsker at der skal være “chunks” i.
Lad kokosmælken stå i køleskabet natten over. Per definition, har jeg altid mine kokosmælk til at stå i køleren, hvis jeg skal bruge det til madlavning. Ellers, det er ikke det helt store problem, da man man tilføje isterninger eller bruge en ismaskine som jeg. Se min her {OBH DUO}
Sæt en skål frem og bland bananstykker, en lille håndfuld rosiner, en lille håndfuld mandler, en halv teske vaniliepulver, eller en hel stang, en halv teske vanilieessens, en teske chokolade og to dåser kokosmælk. Rør godt sammen og hæld i en blender. Blend et par minutter med en lille håndfuld isterninger. Spis nu eller frys til senere. Lad den dog tø lidt op før du indtager, så den er dejlig creamy og blød.

Du kan også: Blende og hælde i en ismaskine. Her vil jeg gerne tilføje: Ingen isterninger og ingen frosne bananer og mandler. Bananer skal i efterfølgende, det samme skal mandler, da de ellers sætter sig fast som små klumper. Du kan evt. blende mandler i blender og tilføje med oprørning når isblandingen er klar. Kan indtages med det samme, eller fryses ned til senere.
Der findes mange spin-offs til denne variant.
:)

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kostplan: Find en fejl