Hvor mange kalorier er der i 100 gram tørret frugt?

9 kommentarer

 • Cecilie

  Hvordan kan du give udtryk for at det er OK at føle sult? Tænker du dig overhovedet om med den udtalelse og hvilke konsekvenser det kan havd?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • dkira

   Folk med spiseforstyrrelser kan vende alt til noget der kan spille til deres fordel, også sund sult, så nej, jeg har ikke tænkt mig at være bange for, at jeg giver udtryk for noget negativt her. Faktisk, der er intet galt i at føle sult. De fleste der vil tabe sig, vil føle sult. Det er heller ikke sundt at spise sig mæt hele tiden, hvis du er overvægtig. Og de fleste overvægtige vil gerne tabe sig og der skal de føle sult og på et tidspunkt regulerer kroppen sig naturligt. Hvis du ønsker et væggtab der tager flere år eller måneder end det behøver, så er det også fint at følge kostplaner som gør en bitte forskel ad gangen. Man kan også vælge at lægge sit liv om ved at komme i kalorieunderskud med 1000 gram om dagen, og så vil man altså komme til at føle sig sulten.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Kira.
  Er lidt forvirret.
  For har fået af vide at hvis man ‘sulter’ så tror kroppen den skal til at klare sig med det den har og oplagre derfor det man har indtaget i stedet for at forbrænde det , hvis man ignorere kroppens signaler om ‘sult’.
  Hvordan hænger det sammen med du siger man godt kan/må/bør ignorere kroppen når den giver udtryk for sult?

  Mvh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • dkira

   Det vil den gøre i starten ja. Det er en naturlig proces. Den skal jo vænne sig til at den skal være i kalorieunderskud. Undevægtige skal jo IKKE i underskud men det skal overvægtige hvis de gerne vil tabe sig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Kroppen behøver ds nødvendigvis ikke at være i kalorie underskud, hvis man skal tabe sig? Mange mennesker overspiser eller spiser helt forkert, hvilket selvfølgelig bonner dem vildt på regningen. Hvis de spiser normalt og varieret, samt dyrker god motion, så skal et normalt vægttab nok komme. Det har aldrig været meningen at kroppen skal føle sult. Kroppen skal have brændstof, som giver mening…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • dkira

   Det vil jeg da bestemt også mene at man får selvom man spiser mindre. Det handler om at spise det rigtige. Og selvfølgelig skal du være i kalorieunderskud når du skal tabe dig. Hvis du regner ud, at dit energiforbrug er 3000 og du gerne vil tabe dig, så skal det ligge under de 3000. Ligger det på 3000 så holder du din krop ved lige på den vægt den er. Det er et ret simpelt regnestykke :).
   Det handler jo også om motivationsfaktor. Nogle har ikke lyst til at springe ud i det store vægttab men ønsker en mere rolig tilgang til det.
   Andre ønsker der skal ske noget på meget kortere tid. I bund og grund handler det om holdningsændring og vaner hvis det skal holdes ved lige senere hen. My two cents.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette.

  Hej Kira.
  Er lidt i tvivl hvad du mener her?
  For har fået af vide hvis kroppen tror den sulter lager den maden i stedet for at forbrænde den og man tager derved ‘fedt’ på.
  Men hvordan hænger det sammen med at man skal ignorere kroppens signaler af sult den første periode af sin ændrede kost?

  Håber du vil svare.
  Mvh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanet

  Man ser dig tage lidt mere end en håndfuld kosttilskud i programmet…
  Hvad for tilskud er det??

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor mange kalorier er der i 100 gram tørret frugt?