3 ben / balle favoritter

Forholdsregler

Mind-Map-Example-4
Regler i et forhold. Forholdsregler. Det er noget nyt, Dan og jeg har indført. Vi har nu møder om ting og sager.

ALA:
Søndag er computerfri
Brainstorm hver uge {vision board /mind mapping}. Vi har nogle visioner som skal gennemføres og her er det vigtigt at de bliver snøret ind og får sat ord på
1 date aften om ugen
En elsker / elsker mindre liste som skal gennemgås på planlagte tidspunkter. Det vil sige, at vi ikke går og irriterer hinanden med småproblemer i dagligdagen hvis de kan vente til vores møde dag.

Hvad gør I?

17 kommentarer

  • Louise

    Min kæreste og jeg har været sammen i 4,5 år og har ingen planer eller skemaer. Vi snakker bare om tingene. Men det skal siges at vi også begge er af en ‘særlig støbning’. Ingen af os kan ‘give op’. Jeg plejer at sige at for mange mennesker gælder der det, at enten er man sådan en slags person som slår op og ellers er man sådan en slags person som bliver slået op med – vi er begge sådan en slags person der bliver slået op med – så siden ingen af os kan slå op er det ligesom bare givet at vi skal være sammen resten af livet. Det lyder håbløst og dumt, men det giver et eller andet i underbevidstheden. Vi er den slags der bliver slået op med, fordi vi ikke kan give slip på kærligheden, hvis først man elsker, så er man passioneret omkring det at intet andet er muligt.
    I de fleste andre henseender er vi meget forskellige, men det er ligesom et grundlæggende fundament at ingen af os nogensinde giver op på den anden og det giver en slags ro. Vi glider ikke væk fra hinanden, fordi der er en fælles forståelse for at man altid kæmper videre.
    Jeg elsker en helt speciel anekdote, som jeg synes beskriver det meget godt:
    En pige spørger sin bedstefar: “Bedstefar, hvordan har dig og bedstemor dog kunne være gift i så mange år?”
    Bedstefaren svarer: “Fordi vi kommer fra en tid, hvor, hvis noget gik i stykker så reparerede man det, man smed det ikke bare ud og købte nyt.”
    Om man arbejder præventivt eller reparerer er jo forskellig fra person til person, I har valgt den præventive approach, og hvis det er det, der virker for jer, så er det 100% det man skal gå med :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • n

    Kæreste med kok på 4. år som arbejder fra kl 10-22.30, 3-4 dage om ugen (aldrig ens vagtplan)…
    Jeg er studerende, har aldrig en ens uge. Nogle gange skal jeg være der til kl 19, andre gange 11.
    Det er nok en hverdag der vil drive mange plan-elskere til vanvid, men jeg elsker det! Jeg elsker at vi er så spontane! Vi venter aldrig til Søndag med at gøre noget eller fortælle noget, vi gør det lige nu for det er nu vi er sammen.

    Ville aldrig kunne fungere med sådan nogle hverdags-planer. Det dræner fuldstændigt al min energi hvis mit liv bliver sat i kasser.. (har selvfølgelig valgt et studie hvor arbejdet har forholdsvis meget fleksible arbejdstider;))

    Har deltaget i et insights personprofil kursus og der blev jeg godt nok overrasket over hvor forskellige man er :) Det er virkeligt godt og har virkeligt hjulpet mig til at forstå mine studie kammerater som meget gerne vil følge gantt planen til punkt og prikke ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • dkira

      Haha i kasser?!! Hvem taler om kasser? Ikke mig. Det er fuldstændig som at have en aftale med sit arbejde. At have et forhold er sgu et arbejde. Dan og mit liv flyder hvis ikke vi ligesom lægger nogle planer for OS hvor VI er sammen. Vi har brug for at have aftaler, så vi er tvunget væk fra ting der distraherer os. Jeg sidder lige pludselig på min computer til kl 22 og han sidder ved siden af på sin. Disse dårlige vaner orker vi ikke mere. Vi vil vide, at vi kan gøre nøjagtig som vi vil, når vi vil, men at der visse tidspunkter hvorpå vi har en aftale med hinanden så vi kan få talt ud om ting. Det er helt normalt faktisk, at vokse mennesker har familiemøder. Hvor man afstemmer. Dan og jeg har det for vildeste aktive liv og derfor glemmer vi ofte at vi faktisk også ska ha tid til hinanden. Vi bor heller ej sammen. Kun lidt.
      Det er fedt at vide, at vi kan få afløb for nogle ting og resten af tiden bare være til. Vi har meget vi gerne vil dele,sparre, hjælpe hinanden med, men der er aldrig tid. Derfor TAGER vi os tid og har lavet få faste aftaler. Nøjagtig som når folk spiser sammen.
      Kan ikke komme mig over at planer skræmmer jer SÅ meget :)
      Men hey, vi er jo forskellige.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • n

      Altså nu var det jo slet ikke ment som at der er noget galt i det i gør :) Så længe det fungere for jer.
      Det ville bare slet ikke fungere for mig.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • dkira

      Måske er I også bedre til at prioriterer hinanden :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • dkira

      Og måske fungerer det ikke for os, men det tror jeg det gør :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • n

      Så det jo fint :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • U

    Sådan noget er lige mig! Jeg elsker planlægning og lister:) Vi var på jordens bedste parterapi-weekendkursus i februar, hvor vi fik en masse tips og tricks, men vi har aldrig fået sat os ned og holdt de møder, som vi skal. Jeg er spændt på om I kan holde dem.

    Vi har lært én regel på det kursus, som er alfa omega for os. Man SKAL sige undskyld hurtigt inde i diskussionen, og den anden skal tage imod undskyldningen (også selvom undskyldningen lyder langt fra oprigtig). Det er ikke rigtig en regel i den dur, du har gang i, men med en hidsig kæreste som går meget op i undskyldninger, så har den regel gjort en stor forskel for os.

    I et års tid havde vi date night 2 gange om måneden. De første to uger i måneden var det mit ansvar at finde på en overraskelse, og de sidste to måneder var hans. Det var virkelig godt, for vi var meget kreative. Så købte vi hus og glemte det ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • dkira

      Uhhh måske er 4 date nights om måneden for meget. Men det kan jo også bare noget med en god film derhjemme :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sisse

    Vi arbejder også begge to meget og har tit lange dage. Men vi prøver altid på, at spise aftensmad sammen, om så det først bliver kl. 22 ;) Under aftensmaden taler vi om hvordan hinandens dag har været og ligeledes om ambitioner indenfor vores karriere/uddannelse osv.
    Derudover så stiler vi imod at acceptere hinanden som vi er, hvilket oftest falder os begge naturligt, men engang imellem er det meget godt lige at have i baghovedet ;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Enig med Tine. Her tager vi også tingene som de kommer, men vi er også begge 8-16 mennesker, ingen børn osv og fordelingen af det huslige kører bare naturligt på skift. Kærlighed er der tid til om aftenen, vi taler meget åbent med hinanden og er gode til at melde ud hvis vi trænger til “alene-tid”.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • dkira

      Savner nogle gange 8-16. Men sådan er det desværre ikke for os. Og dog, så kan vi tilgengæld spise en hyggelig brunch onsdag morgen, helt spontant og gå sent i seng hvis det passer os :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

    Vi indførte nøgen-torsdag, som går ud på at man skal være nøgen efter kl 20! :D Det var et hit.. dog ikke noget vi gør så meget i mere, da tingene sker uden den også..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • dkira

    Og lad mig lige tilføje, Mind Mapping er ikke over vores forhold men vores fælles karriere ambitioner samt dem som ikke er fælles men hvor vi gerne vil sparre.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anonym

      Mega fedt! Den med visioner og mind mapping – er selv en motorvej af ideer osv – og det er en så meget federe måde og gøre det på og få inddraget. Way 2 GO!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

    Lader bare ting ske :) Kan slet ikke være i et forhold hvis der er bestemte regler – eks. der SKAL være hyggedage to gange om ugen, mindmap osv.

    Helt okay for dem der fungere sådan.. Mig og min kæreste tager det bare en dag af gangen – ellers kan vi hurtigt blive småuvenner hvis der lige er en vigtig fodbold kamp på vores hyggedag eller at man bare godt vil lave noget andet

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • dkira

      Vores situation er, at vi savner at have mere struktureret hverdag fordi vi begge arbejder i øst og vest. Og kærligheden skal da plejes og det kan i vores situation være nødvendigt at skemalægge så vi ikke overser det. Vi glemmer hvad vi har aftalt og ingen af os ønsker at glemme det, så nu skemalægger vi det :)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 ben / balle favoritter