Edith & Ella // Victorias Secret

Pull Up vs Chin Up

chin
Kender du ikke forskellen?
De er NÆSTEN ens men så alligevel ikke, for grebet er forskelligt. Pull ups og Chin ups kommer i mange forskellige variationer, men her er de mest populære. Se også billederne.

Pull Ups
Overhåndsgreb. Kropsvægt. {Kan laves i maskine, i stedet for en bar/stang som hjælper dig med at løfte din kropsvægt, eller med en spotter der er erfaren}. Det er en af de sværeste kropsvægt øvelser overhovedet.
Denne øvelse er for:
Lats (bred ryg). Men andre muskelgrupper følger også lidt med, her er der tale om biceps teres major og midterste del af ryggen. En af de bedste basics overhovedet, for overkrop.
Grebet, hvis det er neutralt, altså lidt bredere end skulderbredde, giver lige meget træning både i ryg og biceps. Et smallere greb end det, giver mere biceps end ryg. Et bredere greb, vil kræve mere af dine lats og sætte ind der. Et meget bredt greb er det sværeste at lave, så vær forsigtig med det, rent teknisk, så du ikke får en skulder eller albueskade. I det hele taget, er teknik meget vigtigt, også med basis øvelser som disse. Husk det nu :)

Eksternt link: Book en time eller to med mig – klik her

Chin Ups
Underhåndsgreb. Eller håndflader der peger mod hinanden ved et specielt greb istalleret på værktøjet du bruger. Kropsvægt. {Kan laves i maskine i stedet for en bar/stang, som hjælper dig med at løfte din kropsvægt, eller med en spotter der er erfaren}.

Denne øvelse er for:
Biceps mest, såfremt du ikke har et bredt greb. Smalt greb, smallere end skulderbredde. Men også for lats og teres major, helt bestemt! Jo bredere, jo sværere er det at lave øvelsen og jo mere rammer du ryggen frem for biceps.

Både pull ups og chin ups rammer skuldre, stor del af ryggen og biceps, men jeg har bare nævnt der, hvor de rammer mest.

En fantastisk øvelse for overkrop. Do it :)

EKSTRA TIP!
Se på billederne. Her er alle de muskler der faktisk indgår – også sekundært – i pull ups. Hvis du squeezer ryggen sammen når du er oppe og før du synker ned, måske nærmere skulderbladene, vil du få skuldre og mere ryg med.

bigstock-High-resolution-concept-or-con-39363604-Copy-Copy

bigstock-High-resolution-concept-or-con-39195883-Copy

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Edith & Ella // Victorias Secret