Kunder i butikken

Dråbeformede forlår

leg extension

Quadriceps som hæfter ved knæene trænes ofte med leg extension.
Se billede. Det er en øvelse der kan give låret dråbeform. Ved I hvad jeg mener? Den er flot. Den behøver ikke være stor for at være flot, men en pæn markering skader slet ikke, hvis I spørger mig. Nemmere at se, hvis man har lav fedt procent.
Jeg har lige fået en fitness klient som har plica syndrom og derfor ikke kan lave leg extension. Men faktisk er leg extension god for at undgå skader, ligeså vel som den kan være med til at danne skader. Det er en længere udredning, men kort fortalt:
Leg extension kan styrke dine knæled, men kan også give dig skade hvis du laver den forkert eller med ultra meget vægt på.
Når du laver leg extension, er nogle gode råd at: 
Lås aldrig knæet
Strit med tæer for at lette presset på knæene
Langsomt op – langsomt ned, altså kontrolleret
Kør med lettere vægt hvis du føler en belastning, og så flere reps
Lav to-tre opvarmningssæt inden du træner rigtigt. Også selvom du er varm, såfremt du har sensitive knæ. Det vil sige med meget let vægt på, som du kan øge lidt ad gangen.
Hellere kør 20 reps med let vægt end 6-8 eller 12-15 med tungt, hvis dine knæ eller et af dem har det hårdt.

Træn med, klik her

3 kommentarer

  • Cecilie

    Samme råd jeg fik fra min fys da jeg startede min genoptræning for år siden. Forsigtig opvarmning og en konstant føling af knæene er alfa og omega. Det må godt gøre ondt på den gode måde, men stop mens legen er god.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • lena

    Hej. Jeg bruger benpress og den anden udgave af denne maskine, hvor man presser ned ad og træner baglår. Jeg synes det virker rigtig godt, men hvordan er min kombination i forhold til hvad denne gør? Vil jo gerne have dråbeformet lår, men måske min træning også duer til det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • dkira

      Hvis du træner baglår (leg curl som du nævner) bør du også træne forlår. Leg extension er den du ville bruge som evt maskine til det. Der er andre øvelser for forlår, benpres for eksempel, men den rammer også baglår. Det er den maskinelle udgave af en squat. Den giver lidt forskelligt afhængig af hvordan du placerer fødderne :).

      Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kunder i butikken