Hop med på bussen...dating-bussen

Ville du skære i hende?

Screen Shot 2013-05-24 at 1.41.44 PM

10-årige Sadiye Abubakar blev omskåret som spæd og kun efterladt med et hul på størrelse med et knappenålshoved. Derfor har det altid været svært og smertefuldt for hende at tisse  – det har været dråbe for dråbe. Men i april 2013 kom kun på hospitalet i Etiopien, fordi hun i over en måned faktisk slet ikke havde kunnet tisse.  En cyste havde gjort, at det lille hul var helt lukket til. Det er ikke unormalt, at omskårede piger har problemer med både at tisse og menstruere. Sadiye fik dog hjælp, og hendes omskæring er ved en operation blevet åbnet. Foto: UNICEF Danmark/Jakob Colville-Ebeling

Det, jeg vil fortælle jer om nu, er STOP PIGEOMSKÆRING NU. Hvis du som mor eller far læser dette, kan jeg godt forstå, at det gør ekstra ondt indeni, men det er nødvendigt!

{Jeg har brug for jeres hjælp. Jeg har brug for, at I hjælper mig med at dele dette budskab ved at trykke LIKE i bunden af indlægget.}

Screen Shot 2013-05-24 at 1.42.05 PM
Screen Shot 2013-05-24 at 1.41.56 PM

Fem-årige Fatma Salih fra Sudan er heldig. Hendes mor hørte om konsekvenserne ved pigeomskæring på et oplysningsmøde I byen og besluttede derefter, at hendes datter ikke skulle omskæres.
“Folk her i området er generelt blevet mere åbne over for at afskaffe pigeomskæring,”siger hun.

+ For tre år siden lagde Kadiga kniven fra sig. Den 70-årige kvinde fra Etiopien havde omskåret piger i 40 år. Når piger døde på grund af den kraftige blødning, troede Kadiga, det var Guds vilje og ikke, at det direkte havde noget med omskæringen at gøre. Hun troede, at alle piger og kvinder verden over  var omskåret. Gennem en oplysningskampagne lærte hun, at det ikke var tilfældet, og at pigeomskæring er både livsfarligt, smertefuldt og krænkende for den pige, der udsættes for den.  I dag sammenligner hun pigeomskæring med mord.

Om pigeomskæring:
Der er ingen religion, som foreskriver pigeomskæring. Det er en flere tusinde år gammel tradition, som startede i Egypten og bunder i kulturelle og sociale forhold. Det er bare sådan, at forældre får deres døtre omskåret, fordi de vil dem det bedste. Omskæring kan være en betingelse for accept i lokalsamfundet og en nødvendighed for, at piger kan blive gift. Pigeomskæring foretages typisk på piger mellem 0-15 år.

Stop pigeomskæring nu – klik her for mere nyttig information og se hvad du kan gøre 

Facebook app – tjek den ud 

– Ved en pigeomskæring fjerner man helt eller delvist pigens ydre kønsorganer. Omskæringen har ingen sundhedsmæssige fordele, men er kun til skade for piger på kort og langt sigt.

– Indgrebet er ekstremt smertefuldt og kan medføre blødninger, infektioner og dødsfald, blandt andet grundet dårlig hygiejne.

Hvad gør UNICEF og UNFPA:
Siden 2008 har UNICEF og UNFPA stået bag et program imod pigeomskæring i 15 lande i Afrika. Programmet har forhindret tusindvis af piger i at blive omskåret. Målet er at udrydde pigeomskæring inden for en generation.

Programmet udføres i tæt samarbejde med lokalsamfundene for at oplyse om ulemper ved pigeomskæring og dermed ændre holdninger. Næsten 10.000 lokalsamfund i 15 lande i Afrika har herigennem valgt at afskaffe traditionen.

Programmet arbejder også på regeringsniveau ved at støtte nationale love og politikker, der forbyder eller har til formål at afskaffe pigeomskæring.


Facts:
Mindst 120 millioner piger og kvinder er blevet omskåret – primært i 29 lande i Afrika og Mel-lemøsten, men også i andre verdensdele og blandt immigranter i Vesten.
3 millioner piger er i risiko for at blive omskåret om året. Det svarer til 8000 om dagen. Der forventes at have været et fald i dette, når nye globale tal udkommer senere i 2013.

Please del dette indlæg med resten af verden. Tryk LIKE.
Indlægget er lavet i samarbejde med UNICEF og jeg er SÅ stolt over at være en af de udvalgte til at brede budskabet ♥ Du kan også gøre en stor forskel ved at klikke her

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hop med på bussen...dating-bussen