Urtegaarden: Alverdens essenser til dessert, slik og madlavning

Her er “reglerne”: Sådan får du resultater

558403_10151220628858674_1371460509_n

Den første regel er ikke at komme med undskyldninger. Folk kommer altid med undskyldninger for, hvorfor det er så svært at afsætte tid af til at blive sundere.

Jeg foreslår at man laver aftaler med sig selv om at dyrke fitness, ligesom du ville gøre når du planlægger for eksempel et forretningsmøde eller en frokost med en ven. Sæt det ind i kalenderen og anse det som værende et “must”.

TIP! PLANLÆG DIN MADPLAN – HVER DAG, DAGEN FØR

En anden ting jeg anbefaler, er  80/20 eller 90/10 reglen – spis godt 90 procent tiden, så du FRIT kan nyde dig selv de resterende 10. Du bør ikke fornægte dig selv, at nyde et måltid som DU føler for bare engang imellem.

Spis fem måltider om dagen. Du skal have morgenmad, frokost og middag, samt to snacks som mellemmåltid. Mellemmåltider er virkelig vigtige i forhold til at kontrollere din insulin peeks. Hvis du har to sunde snacks som måltider – mandler, et æble,  græsk yoghurt eller veggies – vil du ikke nå til det punkt, hvor du er så sulten at du spiser junk. Eller chancerne er meget mindre.

Træn med en god ven eller partner. Du er mere tilbøjelig til at holde en aftale hvis I er to der følges til træning. I behøver ikke træne sammen.

Der findes træning for enhver. Yoga, cykling, cross fit, vægtløftning, stram op hold, gymnastik, løse vægte, maskiner….you name it. Find det, der passer til dig, og begynder det at kede dig, kig på andre muligheder. Der er masser!

Tag billeder. Hver 14. dag ca. tag billeder af dig selv i det samme undertøj samme sted. Se forandring eller mangler du forandring? Det er nemmest at se på billeder. Derfor tager atleter der stiller op ALTID billeder.

Mit sidste råd:
Sæt mål, print dem ud, hæng dem på din væg og lav en plan. En langtidsholdbar een. Det vil sige, visualiser hvor du vil hen og ca. hvornår. Sådan helt realistisk.

2 kommentarer

  • Hej Kira!

    Hvilke(n) yogagenre foretrækker du og hvorfor?
    Det er jo meget op til smag og humør, så jeg er ret spændt på at høre, hvor ‘på skalaen’ du ligger :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Virkelig gode råd! Skriver dem alle bag øret! Selvom jeg træner bedst uden at være afhængig af andre, jeg kommer oftere i fitness, hvis jeg bare selv tager afsted end hvis jeg skal til og have en veninde med.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Urtegaarden: Alverdens essenser til dessert, slik og madlavning