Food + Fitness brevkasse: Svar

Diæt-pizza med majsmel

pizz

Når Helle Nielsen siger man kan spise dette, så kan man, for hun er nemlig på diæt for tiden og har tabt seks kilo på tre uger. (Hun gør klar til blandt andet Olympia i Vegas og en konkurrence i Tampa Bay snart). Jeg ved at hun har spist pizza med mejsmel, dog nok uden osten vil jeg tro, men sikkert med asparges, kartofler og tomater forestiller jeg mig. Masser af krydderier.

Opskriften er lidt slump, men noget i denne stil: 
Majsmel
Vand
Æggehvider
Bagepulver…en fingerspids eller to, eller…
Agar agar fra helsebutikker eller HUSK (I ved det der man bruger for træg mave)

– det gør at det bedre hænger sammen. Agar agar er naturlig jævner.
Salt

Fremgangsmåde: 
15o gram majsmel, en teske jævner (har ikke lavet det med husk, så kender ikke helt metoden, men jeg har lavet det med agar agar og der brugte jeg ikke vand, da der er vand i melblandingen i forvejen), tre-fire æggehvider, lidt salt og ælt rundt.
Når det er fast, tag det ud af skålen, ælt videre til den er fast som dej skal være. Husk, du kan altid tilpasse dejen undervejs, inden du tager den ud af skålen.
Lav pizzadejen på bagepapir som er tørret med et tyndt lag film af olie. Olie på, og tør efter med papir, eller brug PAM fra dialife.dk eller kokosmælk (tyk)

Jeg forvarmede ikke ovnen, men smed den ind på 150 grader og lod den stå i 20-30 minutter ca.

Prøv dig frem, er mit råd, og brug de ingredienser du synes.

2 kommentarer

 • Kat.

  Hej Kira:) Jeg æææælsker dine diæt-tips. De giver masser af inspiration til en sund livsstil! Jeg har også prøvet mig frem med sunde pizzabunde..fx en med blomkål (hentet et sted fra nettet jeg husker ik hvor..måske proteinopskrifter.dk).. men syntes den var lige lovlig “kålét” i smagen. Så jeg har lavet en version med knoldselleri istedet
  350 g knoldselleri, revet groft og kogt blød, og så afkølet.
  derefter pisket 3 æggehvider fluffy, og blandet med selleri og knap 150 g revet mozzarella (light udgaven)
  bagt molevitten i en springform med bagepapir i bunden på ca. 200 c varmluft til den var gylden. vendte den om og bagte den igen til bunden var tør.
  toppede med et tyndt lag tomatpuré, 50 g revet ost( samme som ovennævnte), serranoskinke, bagte yderligere til osten var smeltet. toppede igen med stegt hakket oksekød med lav fedtprocent, og tørstegte champignons.. (da jeg delte “dejen” i to gav det rundt regnet 375 kcal for 1 pizza.. )
  den smagte så tæt på rigtig pizza, at jeg syntes jeg var nødt til at dele mit fif:)
  tak for en overlækker blog, der giver SÅ meget mod på en sund og aktiv livsstil!
  Vh.Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Mange tak! <3
   Ja, Helle siger også, at man skal piske æggene først så de er "fluffy". Men det gjorde jeg ikke, men tror jeg skal prøve det.
   Jeg har også lavet hvidkålsbund, men den blev vandet fordi jeg ikke havde en food processor til at gøre den fin og så skulle den slynges bagefter. Mega besværligt. Så ja, jeg er er glad for et andet alternativ nu.
   Dejligt du følger med, og deler ud af dine tips!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Food + Fitness brevkasse: Svar