Low carb shop

jeg tror jeg ejer denne opskrift: Jordbær med fløde på den skinny måde

Kan man tage patent på opskrifter? I så fald, er dette min. Jeg har ikke set den nogle steder, men jeg deler den gerne, selv om det sker lidt modvilligt. Jeg burde gemme den til min low carb dessertbog, tænker jeg. Men jeg kan næsten ikke vente! Ærligt, varm fromage frais er slet ikke dårligt. Man skal bare ikke varme det for meget. Lad jordbærene gøre arbejdet.

OPSKRIFT 

Det her er jo så enkelt, at det er til at græde over. Eller grine, nærmere. Men endnu bedre: Det smager sgu af noget rigtig usundt!

Sådan gør du: 

En lille håndfuld jordbær (fordi er du på diæt, husk at der er sukker i bær selvom det er lidt)

Tø dem op, i tilfældet af, at de er frosne. Det var mine. Det kan gøre i microbølgeovnen, eller i en gryde på lav varme.

Så kommer det sjove: 
Skyr eller fromage frais. Jeg brugte fromaise frais. Lige oven på de varme jordbær. Hæld et par dråber vanilie essens i, og lidt SØD eller sukrin. Ikke meget, bare lidt, fordi ellers er det overkill og det smager underligt.
Rør lidt rundt.

SPIS!
Er det ikke bare fab?! Jeg kan godt sige jer, det smager så godt. Og man kan jo skifte vanilie essens ud med et snert af pebermynte essens, mandel essens eller noget andet. Drys evt. mørk chokolade på toppen. Det er helt ok at bruge fantasien her.


Ihh, jeg elsker den! Selvom den skal spises i små portioner. Fromage frais feder og der er som sagt sukker i bærene. Ikke at det feder meget, men I ved, balance i tingene, ikke?

MØS MØS!
PSST! Del den med jeres venner.

 

15 kommentarer

 • Casper

  Kira, jeg er altså nød til at kommentere på din påstand om at fromage frais “feder”. Det kan godt være du har været igennem en proces, hvor du har tilegnet dig en masse viden om kost og motion, hvilket jeg har den dybeste respekt for. Men du må forstå, at det hele handler om kalorier ind vs. kalorier ud. Dvs. at hvis du spiser mindre end du forbrænder, så taber du dig. Og hvis du spiser mere end du forbrænder, så tager du på. I sidste ende er det FULDKOMMEN ligemeget om du spiser 700 kcal. kylling og grønt eller om du spiser 700 kcal. hvid brød og leverpostej. Selvfølgelig skal man vælge det der er sundest, men i sidste ende handler det altså om dit samlede kalorieindtag i løbet af en dag. Lad mig give dig et eksempel med fromage frais. Lad os antage du spiser den + en bakke jordbær i løbet af dagen og INTET ANDET, vil du så tage på? Nej, selvfølgelig vil du ikke det, da du ligger RIGTIG meget under dit samlede kalorieindtag. Derfor er det noget fis at skrive, at man bliver fed af at spise for meget fromage frais og drikke for meget mælk. Ærlig talt, så er jeg faktisk lidt skuffet over dig Kia, troede du vidste bedre.

  Hvis du vil vide mere omkring dette med kalorier ind vs. kalorier ud, så søg på folk som Matt Ogus, Layne Norton og Nick Wright.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Selvfølgelig feder det, hvis du spier for meget af det, kombineret med resten af din kost i løbet af en hel dag. Ting skal deles op i rater. Fordi det har en lav fedtprocent, betyder ikke at det ikke feder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria igen :0)

  Ja så får man for mange kulhydrater på en hel dag? Jeg spiser kun skye til morgenmad og ost får jeg på groft knækbrød eller lidt cheddar i min salat haps! :0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria, igen :0)

  Ja så blir det for mange kulhydrater på en dag?? :0) Spiser kun skyr til morgenmad og så evt lidt ost på et groft knækbrød eller lidt cheddar i min salat haps! :0D Men hold op det er ikk nemt at finde ud af :0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Mmmm lækkert det må snart prøves!
  Hvorfor feder fromaige frais? Troede jeg ikk det gjorde

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Læææækkert det må snart prøves! :0)
  Hvorfor feder fromaige frais? Man kan få det i 0,3 og 0,5 pct :0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Det gør det, hvis du får “for meget”, det samme med mælk :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   Det undrede også mig, for det indeholder få kalorier og meget protein, fantastisk produkt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Okay, piger. Læs bag på produkterne. Der er kalorier i. Se på kalorie/kulhydrat tallene. Så hvis I spiser det, OG drikker mælk, OG spiser hytteost osv, så feder det altså :). Balance I ved. I skal se på hvad I ellers spiser og skyr feder både alene og sammen med de andre ting I spiser i løbet af en dag. Jeg kunne snilt spise en bakke skyr i eet hug men det ville være dumt, så man skal dele rationerne fornuftigt ud i løbet af en dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   Det passer så ikke. Jeg får rigtig meget af netop de produkter og har absolut ik vægtproblemer. Synes man som blogger (og inspiration for andre) skal holde sig til at give opskriften og så lade være med at give en kalorie advarsel med. Og ja man kan altid få for meget af alt men når vi snakker om fromage og andre lette produkter er det dybt unødvendigt at bringe det op og sætte unødvendig “frygt” i folk. Folk er kalorieforskrækket nok i forvejen. Ha’ lige lidt tanke på dine yngre og letpåvirkelige læsere der ser op til dig der kan tage sådan noget forkert.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • dkira

   Det er din mening. ;).
   I min optik, hører jeg ofte at folk tror de kan spise så meget de vil af den slags, og det kan de altså ikke hvis de gerne vil tabe sig. Jo hvis de ikke spiser andet.
   Virkelig mange steder på min blog er der råd om at spise mange gange om dagen, og at spise balanceret. Hvis du isoleret set, bare ser det ene indlæg, kan jeg da godt forstå du reagerer, men mine google analytics tal, viser at over 90% af mine læsere er tilbagevendende og resten er nye, der forhåbentlig kommer igen :).Ikke desto mindre, er det ikke logik for burhøns. Ting skal skæres ud i pap for netop ikke at forvirre læseren til at tro at man bare kan spise som man vil af det jeg viser.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   Først og fremmest så ved jeg godt hvad du mente. altså alt med måde…Problemet ligger i måden du fik det sagt på. Og når du nu har nogle trofaste læsere skylder du dem også at sætte et godt eksempel og overveje din måde at sige tingene på, meget nøje:) en skål fromage feder jo ikke i en typisk normal aktiv hverdag. …Hvilket jeg tror de fleste der læser en blog som din har.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • dkira

   Nej een skål gør ikke, men det gør en halv liter og det er derfor at man skal vide at en skål og så behøver man altså ikke spise mere, med en balanceret diæt hvis man ønsker at holde vægten eller tabe sig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   Og ja der er sukker i bær men det er trods alt den form for sukker der giver et stabilt blodsukker så vi undgår for lavt blodsukker som er lig med sukkertrang og fedtlagring.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • dkira

   Igen, du skal ikke spise for mange bær selvom det er sundt. Du skal selvfølgelig have den dosis bær / frugt anbefalet og igen må jeg påpege at her er tale om een opskrift og jeg antyder ret kraftigt at fordi det er sundt betyder ikke at man skal spise (for) meget af det når der er tale om kulhydrater.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Low carb shop