cardio før eller efter træning

Træningsvideo: Crunch

Nogle er hoppet på crunch bølgen, inkl. mig. Andre mener at det ikke er noget der giver noget, men for mig har det virket. Jeg skulle trods alt stille op i en fitness konkurrence med stram mave så jeg vil lige give mit tip videre. Crunch bør og skal kombineres med boldøvelser og planke, hvis du spørger mig. Det skal de blandt andet fordi at bold og planke stabiliserer din core og jo stærkere core jo flottere bliver din mave, såfremt du ikke er overvægtig for så kan man ikke se den. Selv dem der ikke er overvægtige men bare har fedt på maven, vil have svært at se deres hårde arbejde.

WORKSHOP

Nå, men for at lave crunch skal man også være obs på at bruge maven og ikke lænden. Igen, planken og mange boldøvelser gør lige netop det, derfor er det en god ide at lave dem.

Når du cruncher skal du tænke at du knækker en valnød med maven.

Pas på du ikke er svejrygget når du gør det. Hold lænden lige og brug maven. Hvis du er i tvivl om hvordan du går kontakt til maven eller andre muskler og føler du ikke få det ud af din træning du bør, kan du tilmelde dig vores workshop her. 

Du skal heller ikke krumme dig helt sammen.

Hvis du kan mærke at du begynder at bruge de forkerte muskler eller din teknik driller, så stop. Hold en pause. Måske er du over-anstrengt eller du har for meget vægt på (se video).

Der var engang hvor jeg kunne lave 100 maveøvelser i træk nærmest. Ja, du har gættet det, jeg gjorde det forkert!!

Nogle gange laver jeg bare så mange jeg kan og øger vægten per sæt.

Husk rygøvelser når du træner mave. ;)

6 kommentarer

 • Walid

  Ønsker at være muskeløs med lav fedt procentt og er ikke den mest tålmodig vis jeg vil opnå dette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Casper Petersen

  Det er ikke crunches du laver! Det er hoftebøjninger!!! I så fald er det nok nogen af de mest elendige crunches der nogensinde er blevet lavet. Stop med at lave træningsvideoer når du ikke aner hvad du laver….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Casper, måske er det dig, der skal undersøge tingene nærmere inden du gakker helt ud.
   Crunches kan laves på mange måder, også med hoftebøjninger.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Kira, jeg elsker at du lægger videoer ind! TAK :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super gode videoer du laver :)
  Men lyden er desværre meget lav på denne :(

  Mvh AnneDorte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   jeg ved det, skal nok prøve at lave den om ;(

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

cardio før eller efter træning