Sådan ser den ud når man har ligget på den

Vi skal lige snakke!

Jeg har lidt indtrykket af, at mange er glade for at finde ud af, at det er løgn med løgn på, at der findes ” nemme genveje til en flot krop”.
Hvis du går ned i kiosken nu, vil du nok finde et blad eller to der siger:
“Sådan taber du dig 10 kg på fem minutter”, eller noget i den stil.  Hey, det sælger!
Seriøst, ikke for at rage mig uklar med damebladene – jeg har selv arbejdet på en damebladsredaktion – men det er løgn.

Det spiser jeg også. 

Jo jo, der findes sikkert masser af skønne tips, men der er ingen genvej. Det findes ikke. Så kan man gradbøje “genvej”, men som jeg ser det, er det ikke en genvej at prygle sig selv. At konstant tænke over hvad du putter i munden, at holde fokus, at undgå fælder. Det er altså hårdt arbejde!

Der hvor man opnår resultater, er ikke at sidde i et tog og læse et blad med et æble eller berliner i hånden, det er ved at tage fat om problemet ved roden. Man tager fat fra bunden af og  arbejder sig op. Ingen overspringshandlinger her. Det eksisterer ikke, hvis man vil i form. Det er tungen lige i munden.

Hvorfor kan du ikke holde motivationen?Hvad spiser din kæreste, mand, kone, børn? Hvad med arbejdspladsen? Vælter du i fristelser?

Find ud af hvorfor du (trøste)spiser. Er det for hyggens skyld og en dårlig vane? Er det for at trøste dig selv? Har du givet slip og slet ikke lagt mærke til at du er blevet tyndfed eller bare fed? Tror du, at du gør det rigtigt, resultaterne udebliver og så kan det også bare være lige meget?

Jeg var ikke fed, bare lidt fyldig, da jeg gik amok med kost og træning, men jeg havde i den grad bare accepteret at sådan så jeg da bare ud. Med et  langt liv hvor jeg levede af at se godt ud på kamera, havde jeg brug for at ikke at tænke over hvad jeg puttede i munden for en gang skyld.

Men jeg nåede bare dertil, hvor jeg tænkte: Du er bedre end det. Du kan mere end det. Gør det dog.

Igen, vi er tilbage til roden. Der er sgu ikke noget dameblad der har hjulpet mig med at komme i gang. Næh du. Det er research, seriøs indlæring fra de bedste og starte fra bunden. Det at få min egen mentale værkstøjskasse jeg kan dykke ned i, hjælper mig i stor stil. Og det hjælper også dig, for du og andre har tabt op til otte kilo ved at følge min blog. Det har I selv skrevet. Og jeg er virkelig taknemmelig, total ydmyg og ret så imponeret over det.
Jeg ved udemærket godt, hvad der sker når jeg spiser kulhydrater om aftenen. Jeg binder væske og ligner en spærrebalon næste morgen. Jeg ved også, at hvis jeg skærer ned på dem, bliver min krop normal igen, ret hurtigt. Alle sådan nogle ting er nemme at forholde sig til når man ved hvorfor og hvordan. Fedt og muskler. Hvad vil du helst have? Nogen slags motion brænder mest muskler af end fedt. Eller, det ser da sundt ud det der mad. Men er det nu også Det er en videnskab!

:)

Læs mere om hvordan du kan få struktur og orden i din kost og træning. Det er vel en form for omprogrammering af måden du tænker.  Jeg vil gerne gøre sådan at workshoppen bliver bidt over i to, så er der flere der kan deltage, og det er billigere for deltagerne (halv pris). Skriv dig op på via linket, hvis du vil vide mere om hvorvidt det kan lade sig gøre. Jeg ved mere om et par dage.

Ps.: Det kan sagtens være spændende at være på diæt. Der er mange fordele. Masser af lækre opskrifter…der er gode for dig og som er sjove og inspirerende at lave. Ikke mindst: Smager godt. Så er der selvfølgelig det, at kunne se sig selv i spejlet og sige: Yeah…det begynder at ligne noget. Har jeg ikke ret, eller hvordan?

14 kommentarer

 • Hej Kira

  Jeg kom for noget tid til at tænke på, om du ikke prøvede spinning, da du havde meget væske i kroppen under din “Body transformation”? Burde det ikke hjælpe til at udskille væske?

  Og ved “drop sets” – kan man så også lave dem med andre øvelser? Fx benpres, hvor man starter på 60kg, så går ned til 50kg osv? Eller hjælper det kun til armene?

  Kh Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • PFM

  Hej Kira.
  Jeg er først lige begyndt at læse din blog, men det er noget jeg vil blive ved med!
  Men, jeg ville spørge dig om du ville hjælpe mig med, at du skriver hvad du indtager på fx en dag, og hvad det er der hjælper? Fx den olie du lige har skrevet noget om, og hvad du ellers gør.
  Jeg bliver tit slik sulten, jeg skal finde en måde at komme af med den. Jeg spinner omkring 3 gange om ugen, og jeg vil gerne vide hvad der hjælper af vægttræning til at tabe sig?

  Håber virkelig du vil hjælpe, da jeg ikke rigtig kan finde svar hos andre “eksperter”.
  Jeg har brug for noget nyt og anderledes til at kunne tabe mig mere!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Hej PFM
   Jeg skriver en del om hvad jeg har spist og spiser i FOOD i menuen, men jeg har tænkt over at lave et indlæg med en dags mad…så hold øje der.
   Hvis du er meget sliksulten er det nok dit blodsukker der hopper op og ned, og det gør den gerne hvis du ikke spiser regelmæssigt. Spis mindst 5-6 gange om dagen. Lidt kulhydrat men meget protein. Det er ikke en god ide at skære sine kulhydrater ud, synes jeg, men nogle følger palæo livsstilen og gør det.
   Kulhydrater giver energi, derfor drikkr jeg en proteinshake om morgenen ind imellem sammen med min havregrød.
   Vægttræning giver muskler hvis du løfter tungt, og jo flere muskler jo mere fedt forbrænder du når du træner.
   Jeg kender ikke noget til din situation ellers, men det er en god tidsinvestering at læse på for eksempel http://www.bodybuilding.com eller http://www.bodyrock.tv for inspiration og artikler. Det er også en god ide at veksle mellem spinning og eksempelvis en anden form for cardio som crosstrainer eller løbebånd fordi kroppen har godt af forandring.
   :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lina

  Forresten, den hvide bh du har på øverst, er det en sports-bh? Den ser god ud. Kan du anbefale nogen gode sports-bh’er? Jeg har stort besvær med at finde en god bh, til fek.s løb, hvor jeg for tiden bruger to bh’er og en super-stram top over og selv der bouncer mine bryster :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Den er fra Marks & Spencer. Der har jeg købt mine :) De har en webshop.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • MM

  Hej Kira,

  Jeg vil bare sige 1000 tak for en fantastisk blog! Jeg har ALTID kæmpet med vægten og tager meget nemt på i vægt, men da jeg sag og så feriebilleder fra min tur til USA i juni måned kunne jeg godt se at den var ved at være gal!

  Jeg var ikke tyk eller overvægtig som sådan, men jeg følte mig bare utilpas og vidste at jeg kunne få det meget bedre med min krop hvis jeg gjorde noget ved det!

  Derfor har jeg indtil videre tabt 9 kg. på 3.5 måneder vha. at spise CLEAN og vægttræne. Vægttræningen blev jeg inspireret af efter at læse din blog og hold op hvor er det effektivt! Før i tiden kunne jeg stå halvanden time på crosstraineren eller løbebåndet uden at komme nær de samme resultater som jeg har fået ved at kombinere konditionstræning med vægttræning.

  Det er så meget sjovere!

  Nå, men ville egentlig bare fortælle dig at du er pisse sej og at jeg elsker din blog :) Jeg fortsætter i hvert fald med den her livsstil for hold op hvor har man det bare bedre med sig selv – både fysisk og psykisk :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Hejsa
   mange tak!
   Det er dejligt at høre at du følger med og du opnår resultater. Det kan jeg ikke andet end at blive glad over!
   Kh. Kira

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nej der er nemlig ingen genvej. Det kræver motivation og viden, men heldigvis skal man ikke være god for at starte, men man skal starte for at blive god!!! Læs, læs og læs!! Indsamle viden omkring træning og kost og så starte ud med at prøve! Melde sig ind i et center hvor der er personale med VIDEN omktring tingene og så spørg hvis du er i tvivl! Ingen får det serveret på et fad!
  Og så har jeg fundet ud af planlægning er en meget god idé. Planlæg dine måltider – skriv i kalenderen hvilke dage du skal i centeret osv. Hvis det er skrevet ned er det bare nemmere at overholde!!

  Glæder mig til at høre nærmere omkring workshop over 2 gange. Det er desværre mange penge til her til jul!! Ellers var jeg frisk på at deltage!

  // Anne som har ondt i sine ben – fanden tage squat – haha…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Planlægning er det aller vigtigste! Enig! Tak for din kommentar.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det dog dejligt forfriskende med klar tale, for du har da så evigt ret.
  Det har faktisk også irriteret mig med den slags ugeblade. Alene et tillæg med titlen “sunde desserter” når man forsøger at lave en sund serie – det er da til at brække sig over.
  I en livsstilsomlægning så handler det ikke om sunde kager eller sunde desserter, men at droppe det forbistrede sukker helt. Bare effekten af folk der holder op med at drøne sukker i kaffen er jo helt utroligt.
  Det er som om industrien har “kvalt” folks smagsløg så de efterhånden kun smager søde og letfordøjelige ting, og derfor synes jeg det er både stærkt og modigt, at du siger fra. Girl power! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Så vil du elske det her :http://dkira.com/2012/11/08/du-er-en-maskine/

   Jeg er i gang med en dessertbog som er proteinrig og sukkerfri. Sådan nogle man kan spise hele døgnet for at sit behov for søde sager stillet. Håber du vil se nærmere på den ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

   Henrik: Der tager du fejl. En livsstilsændring handler ikke om at fjerne alt, men ændre sine vaner. Altså spise sundt og varieret, dyrke motion regelmæssigt og ellers holde sig fra alkohol mm. Der er ingen der har sagt man aldrig må røre sødt igen, det skal bare være med måde. Det er en livsstilsændring – ikke en diet. Hilsen hende der har tabt 10 kg på 6 uger med træning og sund kost:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nille

  Nu bliver jeg nok slagtet af dig, men var det ikke også “nemt” for dig at holde motivation, når du bliver filmet og får penge og et program fra TLC, du får de bedste rådgiver og træner og “kun” skal lægge krop og ikke bruge 5000 kr eller mere..

  PS jeg synes stadig væk du er såååå sej !! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Nej, det kan jeg love dig for, at det ikke var. Jeg sov, trænede, spiste. Og startede forfra. Jeg havde ikke et liv i tre måneder. Så ingen mennesker. Kastede op. Var konstant træt og glemte alt ting. Fem timers træning om dagen er meget, når man også er på diæt, skal bygge muskler OG brænde fedt af samtidig. Det er nærmest uhørt og jeg vil vove den påstand at jeg er den eneste i Danmark der har gjort det på tre måneder og så stået på en scene til en konkurrence til sidst. Med hele Danmark som vidne. Intet af det var nemt. Nye madvaner, ny træningsteknik, gud ved hvor mange køreture og shopping ture. Mad forberedelse til seks syv gange om dagen. Øhh…intet nemt i det!
   Men jeg havde ikke kunne gøre det uden mine trænere. Måske nu, fordi jeg ved hvad der skal til men ikke dengang. Det gjorde da forskellen.
   …og tak fordi du læser med :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan ser den ud når man har ligget på den