Du er en maskine!

Derfor skal du spise protein lige efter træning


Mine trænere var ret ofte efter mig:
“Hvornår har du spist?”
“Øhhh…”
“Du SKAL altså spise (proteiner) senest en time efter du har trænet.”

Jeg prøver virkelig at gøre det til en naturlig ting, lidt ligesom at børste tænder.

Fakta:
Når du er færdig med at træne, er dine muskler modtagelige overfor protein og det åbner et vindue til at øge din muskelmasse.
Faktisk, mine trænere anbefaler også at man spiser proteiner 1 time til 30 minutter før træning. 10-20 gram er fint. 20 gram perfekt. Men ellers et par bidder og måske med lidt ris til, så du også får lidt sunde kulhydrater, er en god ide.
Blandt andet fordi at kulhydrater gør, at du får energi fra DET og ikke fra de proteiner du har i din krop, som jo bygger muskelmasse. Ingen grund til at tage fra det.

Et par mundfulde eller fire og du er klar til at træne. ca. 45 minutter før og senest 45 minutter efter.

Er du på farten? Nap en proteinshake!

17 kommentarer

 • Laura

  Der er lige kommet ny forskning ud om, at det ikke har en effekt at spise proteiner lige efter træning. Det er en skrøne. Politiken og Videnskab.dk har bragt historien i dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Hej Laura,
   Tak for kommentaren. Så det godt. Jeg tænker, at der hele tiden er nye banebrydende videnskabelige beviser for Gud ved hvor meget. Der vil altid være for og i mod. Det er da noget af en jungle, hva :) selv for os, der beskæftiger sig med det dagligt. SUK.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana k

  Hej Koran. Kan du se fordelen ved nutramino XL versionen? Der er jo også kulhydrater i? Men måske for meget i forhold til proteinindholdet? Nogen kalder det jo også gainer og den tanke skræmmer mig lidt… Venlig hilsen Nana

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michael Iversen

  Hej Kira
  Har set TV programmet, hvor du træner.
  Ville bare høre om alle de produkter Helle kom hjem til dig med.

  Kost tilskud.

  Michael

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hey Kira,

  Jeg ville lige høre om du ved om der er den store forskel jeg tager det under træningen?? Det passer normalt med at jeg indtager min protein shake + frugt ca 30 min før jeg slutter min træning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Jeg ville lytte til min krop. Hvis du føler dig udmattet så tank lidt op undervejs. Men det er især efter træning det giver effekt at spise. Der sker ikke noget ved det, så længe det bare er snack/proteinshake. ;) Hvis du læser engelsk kan du se hvad de skriver i bunden af siden her: http://www.bodybuilding.com/fun/topicoftheweek37.htm

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Kira,
  Gælder proteinindtaget også hvis man træner spinning, eller er det mest ved vægttræning.
  Ellers tusind tak for din herlige blog

  Kh Rie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Det gælder især for resistancetræning som vægtløftning og interval træning som fodbold, etc. Så mon ikke spinning/cykling hører under det? En halv banan og en proteinshake, så er du godt kørende. bananen (kulhydrat) er blandt andet også med til at stabilisere dit blodsukker så du ikke crasher under træning. Proteinen er ud over alt det andet, også med til at gøre at dine muskler heler efter nedbrydelse fra træning (cardio), så du mindsker chancen for at få en skade næste gang.
   En halv banan fordi bananer er fede. Jeg spiser meget lidt fedt frugt og max et par gange om ugen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeppe

  Husk, at antallet af proteiner/kulhydrater, afhænger af dig som person. Mener man siger 1,5-2g protein pr. kilo man vejer.. (er ikke helt sikker på hvordan det er) – men det er forskelligt. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej Kira :)

  Betyder det, at det er en dum idé at lade være med at spise kulhydrater inden træning? Jeg er på proteinkur – de eneste kulhydrater jeg får en fra sorte bønner og pinto bønner. Men så ville jeg måske bare skulle sørge for at spise dem inden træning? :)

  Mvh. Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Det ved jeg ikke noget om. Jeg er personligt imod udelukkelse af carbs. Jeg vil mene at alle har brug for dem, det er vores energikilde blandt andet :)
   Low carb, den er jeg med på.

   Det betyder blot, at det kan være en god ide, lige at få et par skefulde ris og et par stykker pålæg eller tun, etc inden man går til træning. Jeg tror ikke man skal hænge sig så meget i antallet af gram i virkeligheden. Man skal bare ikke spise sig propmæt! Men 20 gram giver lidt energi at gå amok i vægtene, etc, med.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   kulhydrater giver energi. Det gør proteiner også det går bare langsommere, tror jeg :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • claus

  heii kira..
  Da jeg styrketrænet, spiste jeg nogle æg, som blev vendt på panden med bacon og drak en ½liter mathilde cacao til, lige når jeg kom hjem fra træning..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Hej Kira.
  Hvilken form for protein anbefaler du til før og efter træning?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Hvid fisk, for dem der spiser kød, kyllinge og kalkun pålæg under 4% fedt indhold, en halv proteinbar (mange kalorier i), proteinshake, kidney beans, etc ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Proteinbar, proteinshake, tun, hvid fisk, rejer, kyllinge eller kalkun pålæg under 4% hvis du spiser den slags.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Du er en maskine!