i dag går turen til...

ZOOPARK: Færre dyr, mere plads

Billedet, top: Jeg fodrer kænguren Joey, da han har svært ved at komme ned i sin mors pung, hvor dievorten sidder. Med andre ord, derfor får han sutteflaske så han ikke bliver underernæret. Kænguruerne er tamme nok til at de kan håndfodres. 

Som mange af mine læsere ved, er jeg ikke begejstret for begrebet zoologisk have, ej bryder jeg mig om dyr i fangenskab, som mest af alt bør nydes i den vilde natur.

Dog alligevel, ville jeg gerne besøge ZOOPARK i Næstved for at se Nordeuropas største tigeranlæg. Jeg synes at dyr i fangenskab skal så tæt på deres naturlige levevis som muligt. Hellere færre dyr og mere plads, end lidt plads og mange dyr.

Det er et af de første steder hvor jeg har været og set dyr i fangenskab, hvor jeg ikke har følt dårlig samvittighed. Dyrene har mere plads end andre steder jeg har været. Heriblandt KBH ZOO som jeg stadig mener er meget gammeldags og for kommerciel. Jeg vil hellere spise min egen arm end at komme derinde.

Jeg synes I skulle have chancen for at se en alternativ måde at have dyr i fangenskab på, hvor dyrenes tarv er i højsædet. Blandt andet derfor bliver græsset ikke slået hos tigrene. Tigerungerne lærer at jage i det høje græs og de store kattedyr fanger i øvrigt også selv forbipasserende fugle. Hvis de ikke leger eller daser, svømmer de i deres sø.

Nogle af gæsterne brokker sig også over at de ikke altid kan se dem, men så skal græsset klippes og det mener man ikke er det bedste for dyrene i Næstved ZOOPARK.

ZOOPARK er dog et dejligt sted at nyde en frokost, læse lektier og nusse dyrene man passerer. Som Bent her:


Photobucket
De to kameler, Bent og Bodil er meget rolige. Især Bent. Han vil kysse og gerne hele tiden. Bodil tuller lidt rundt og er lidt mere reserveret, derfor har jeg ikke noget billede af hende, men hun kom da over og hilste et par gange.
 

Photobucket

Der er mange dyr, men jeg har ikke billeder af dem alle så I må nøjes med nogle udvalgte. Underholdningen var i top hos de aktive surikats. De var så søde og legesyge. 

Photobucket

Elvis kom helt tæt på. Jeg har ingen billeder af anlægget. Det havde jeg, men jeg kom til at slette dem ved en fejl :-( Flot, når det ligesom var det, jeg gerne ville vise jer. Blandt andet med søen. Men anlægget er godt og vel 5000 kvadratmeter. På billedet kan man også skimte to af ungerne. Ungerne var lige blevet født, da Spoocky overtog parken. 

ZOOPARK er så småt ved at udvide så alle dyrene får mere plads. Men det er ikke sådan lige, da alt skal godkendes først og pengene skal også være der til det. Der er dog allerede sket store fremskridt de sidste par år.

Photobucket
Jeg turde ikke stikke fingrene ind til den hvide tiger Elvis (det havde været dumt, selv om han virker flink) og tigerungerne fløj rundt, så dem fik jeg heller ikke kysset på næsen. Faktisk, de er så store nu, at de bider hårdere end en pitbull. :) De dasede i solen, legede i græsset og kom tøffende over til os, for at se hvad vi nu var for nogle.

Der er efterhånden flere tigre i fangenskab end i naturen, og det er virkelig en kedelig realitet. Men som I sikkert ved, kan man ikke sætte dem ud i naturen, når de er vokset op i fangenskab.

Det er min gode ven Spoocky Sébastien Lambert der har opkøbt ZOOPARK i slutningen af 2010, fordi han ønskede at give parken en ny start efter at stedet i den grad haltede, hvilket aldrig kunne komme til dyrenes fordel. Han er selv til stede nærmest 24/7, så man må sige at han er involveret i projektet og dyrenes ve og vel på daglig plan.

Savner du navneskilt til din hund eller kat? Klik her, bestil og få gratis levering 

Nu hvor parken og dyrene er der, skal de have det så godt som de kan få det og det synes jeg faktisk de har. Jeg glæder mig over at der er flere forbedringer på vej og jeg håber at Spoocky holder fast i sine principper og ikke lader sig påvirke af den modstand han måske møder på sig vej. Det er hverken billigt eller let at drive en park med dyr der kræver plads og stimulering for at være tilfredse.

Slutord: Jeg er stadig imod dyr i fangenskab. Men ZOOPARK er ved at lave plads til skoletjenesten, så dem der kommer i ZOOPARK kan blive informeret om vilde dyr og truede dyrearter, hvorfor det er vigtigt vi passer på dem og ikke mindst hvordan. Det er noget jeg anser som en vigtig brik og et ansvar dyreparker bærer på sig. 

 

Besøg ZOOPARKS hjemmeside her 

8 kommentarer

 • Stig Matthew sumner

  Skønt at læse den artikel om zoopark næstved; det er nemlig rigtigt som du skriver at det trods alt er et sted man kan besøge med samvittigheden i orden;da de gør utroligt meget for dyrene og ikke mindst deres omgivelser.så de trives “næsten ” som de var i rette element;dyrerne derude virker glade;ser sådan ud synes jeg;kommer der da jeg bor i næstved og er glad for stedet. Mvh sting@85

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stig Matthew sumner

  Så”dan Kira. Respekt for dyrene må da være det mindste vi kan byde Dem når de nu engang skal være i fangenskab for vores fornøjelses skyld.men som zoopark næstved er under spooky Lambert ser fremtiden lys ud både for dyrenes ve&vel samt parkens beståen;håber flere publikummer får øjnene op ligesom du har gjort.tak for det mvh stig Matthew sumner næstved

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Kira
  Dejligt at læse du er så glad for zoopark i Næstved !
  Det er en skøn have med smukke dyr og plads til at sidde eller stå og nyde dem bruger mange timer med mit kamera der. Og dem der står bag zoopark
  er de dejligste og smilende mennesker de nyder virkelig at vis de prægtige dyr frem.

  Bruno Andersen Næstved

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser da vældig hyggeligt ud, næste gang må du gerne tage mig med. Det er nogle sjove navne til sådan nogle eksotiske dyr:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kenneth Balthervin

  Hej Kira.
  Jeg kan godt lide din holdning til at dyrene bør være i naturen hvor der er plads til dem. Men se på det som et værktøj til at vise verden hvilken problemer vi står overfor. Tag f.eks tigerne. Hvis ikke de kunne vises frem i zoo hvordan skulle alm mennesker så kunne blive informeret om de udfordringer vi har ude i naturen ;-)
  Bare en tanke for at vende det til noget positivt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jimmy Petersen

  Hej Kira,
  Godt at se at ZOOpark er blevet overtaget af en samvittighedsfuld person, det haltede i dén grad førhen. Nu er det jo lige før min samvittighed tillader mig at besøge stedet, noget jeg ikke overvejede tidligere. Havde godt undret mig over hvem der havde overtaget stedet, og om det blev bedre.

  PS: De har vel afskaffet dét der med at kunne komme ind til tigerungerne mod at slippe en tusse?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Hej Jimmy.
   DET har jeg ikke hørt noget om at man kan. Faktisk, så tror jeg folk de brokker sig over at de netop ikke kan komme derind. Så ja, jeg vil tro at det ikke er noget der finder sted. Ville overraske mig meget!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jimmy Petersen

   Godt at høre Kira, den eneste grund til at jeg spørger er fordi, at det kunne man under den tidligere ejer. Godt at de får lov at være dyr i fred uden unødig indblanding fra vores side :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

i dag går turen til...