nye bryster

tre ting jeg hader ved træningscentre:

Lige nu er mit andet hjem et par træningscentre fordelt rundt om i landet, afhængig af hvor jeg opholder mig. Det er da herligt at min arbejdsplads består i at komme i topform.  Jeg er stærkt tilfreds på trods af at det er hårdt og kræver at jeg nogen gange skal tage mig gevaldigt sammen.
Der er dage, hvor jeg ikke er i humør til folks uvaner når jeg træner og de dage kan jeg blive helt irriteret over det. De indebærer følgende…

1: Dem der taler til en eller ens træner under træning. At afbryde et sæt eller ikke forstå at jeg muligvis betaler for at denne træner træner mig og ikke træner sit mundtøj er pisse belastende. Jeg ville da aldrig selv begynde at tale til folk der står med en klient eller bare midt i et sæt.

“Nå, skal du lave maveøvelser?” Hvad er det for noget ligegyldigt noget at spørge om når det er tydeligt for enhver at det er det jeg laver. Skal jeg så svare mens jeg gør det?

Ja, de bliver sure eller småfornærmede når jeg ignorerer det. Det er en smule provokerende, men der er dage hvor jeg faktisk ikke engang kan overskue at være høflig overfor ubetænksomhed.
Mine trænere er ikke lige så modbydelige som mig. De er søde og høflige. Alt med måde, )der er dem der hilser, kommenterer og godt ved det drejer sig om en kort samtale…Det er jo fint nok. Men helt ærligt, drop det der med indgående samtaler når du kan se vi ikke virker opsøgende eller jeg står med en vægtstang hængende over hovedet. :)

2: Så er der dem der smider vægtene fra sig med fuld kraft og brøler som en abe samtidig. Bevares, det er noget vægtløftere gør og det må de godt. Men der stopper det også. Andre der gør det har misforstået noget. Det er altså stupidt og en anelse kikset!

3: Dem der ikke tager deres vægte af stængerne når de har trænet med dem. Hvorfor skal JEG løfte 120 kg af for at sætte mine på for at tage dem af igen så den næste ikke skal rydde op efter mig? Det skal jeg så åbenbart fordi der er mange der ikke tænker over det.
Det kunne altså være smart og hensynsfuldt om alle tog vægtene af og satte dem på plads når de har brugt dem ;)

16 kommentarer

 • Søren

  Endnu en af fordelene ved at være en mand. Der er ikke mange der forsøger at komme i lag med en i fitnesscenret.
  Jeg må dog indrømme jeg altid har taget imod råd om hvordan jeg skal løfte bedre eller mere korrekt med kyshånd, og så lukket samtalen derefter.

  Råd til hvordan jeg undgår skader på grund af manglende viden kan jeg altid sagtens tage imod.

  God fornøjelse med træningen og programmet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åååhh, hvor kan jeg nikke genkendende til det! Der er virkelig intet så belastende som når folk snakker til én mens man træner. At de muligvis ikke er taget i fitness for at træne, er ikke ens betydning med, at jeg (og også du, kan jeg høre) har samme plan. For dælen, hvor er det useriøst :-) Kæmpe fan af din blog, som jeg også har skrevet før, da jeg selv blogger om træning og sundhed.
  Knus, og god aften

  http://smilanne.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Du har SÅ meget ret!! :-)

  Jeg gider hverken hilse eller små sludre med nogen. Jeg skal træne og være fokuseret!

  Og aben, der er den værste i mit center! Han brøler vejr vildt, faktisk også støb. Sådan åååååooh agtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Moa

  Åååååh det er så spot on!

  Der er også typen der spørger, om man ikke kan køre på samme maskine, selvom der er masser af plads. Eller dem der så gerne vil give gode tips til hvordan man burde lave sine øvelser… Get away from me :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jens Hansen

  Træning er jo for ens eget velværd og en træner er ikke altid billig, vil man snakke så gå på cafe. At spørge folk om hvad de lave velvidende at man tydeligt kan se det, tyder på at folk har brug for opmærksomhed eller bare er dumme.

  At brøle er vel også et tegn på, se mig er jeg ikke bare lækker, syndrom. Hold dog kæften lukket så vi andre kan koncentrere os og ja alt for mange rydter ikke op efter sig, det være sig tomme vandflasker og som du skriver flytte vægte. Nogle har simpelthen den overbevisning at træningcenteret er deres personligt og vi andre er der på deres præmisser.

  Måske nogle vil blive sure på dig, og vende dig ryggen, men det er blot et større tab for dem end for dig og så kan du jo også få ro til at træne.

  Jens

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lulle

  mange tak det gav fint mening så det prøver jeg :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Haha, jeg kender det så godt! Jeg har altid musik i ørene og så hilser jeg på dem jeg kender og går videre. JEg tror jeg signalerer at jeg ikke ønsker at tale med nogen. For mig, er mit social liv og træning to forskellige ting.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lulle

  Hej Kira

  Synes det er et fedt projekt du har kastet dig ud i :)
  Har et spørgsmål, ved ikke om du kan hjælpe mig. Jeg løber, svømme og træner lidt ved siden af, men jeg træner skævt… men ene balle er større end den anden – samt mit ene lår, den side der er størst er ikke lige så stram så den anden side, har du nogen gode forslag til at rette op på det???

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Hejsa
   Tror mange oplever at de har en side der er stærkere end den anden og derfor er den måske større? Det er det samme for mig. Sådan som jeg har forstået det, skal man “bare” træne den der er mindre eksempelvis fire reps mere hver gang du træner baller og baglår eller hva det er du træner. Det kræver du finder nogle øvelser du kan lave enkeltvis. Gav det mening? Du kan vel også gøre den større mindre ved at træne den fire reps mindre end den anden. Så den ene balle og ene lår skal ha 12 rep og det andet 16 eller omvendt ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja

  Jeg kan sagtens følge dig i alle tre punkter, især den med at brøle som en abe. Jeg fatter ikke, hvorfor de skal slipper de redskaber/vægte, så de er ved at smadre alt inklusive spejle!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes, at det er et sjovt indlæg. især afsnittet “smider vægtene fra sig med fuld kraft og brøler som en abe samtidig”. Hahaha, kan lige se det for mig.
  Jeg synes, at det er irriterende når folk ikke kan vente, og vil træne på samme maskine, mens man holder 2 minutters pause.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tomas

  Jeg kan sgu godt forstå det. Jeg synes selv det er ret irriterende når folk forventer at man ønsker at have lange samtaler midt i en træningssession. Jeg synes det handler om situationsfornemmelse. Ingen grund til at afbryde nogen når de står i træning med mindre de inviterer til det. Et afbrudt set eller for lang pause sætter en bagud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Claudia

  Forstår dig udemærket godt. Tydeligt at folk har forskellig motivation for at træne i et center.. Hader personligt også når folk smider vægtstængerne på gulvet. Og ikke mindst de typer der render rundt med mobiltelefon i hånden under træningen (er det for at lave facebookopdateringer, eller?) Nok bare fordi jeg personligt har det sådan at når jeg træner, så træner jeg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  hoooold da ferie, hvor er du vigtig.. Dårligste indlæg længe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Meget muligt, Cecilie, men jeg siger blot det mange tænker men ikke ønsker at sige. Det er ikke altid behageligt at træde folk over tæerne. Jeg kan godt leve med at du synes det er et dårligt indlæg. Tænker at du nok er en af dem der elsker at snakke i et træningscenter. Eller måske kommer du slet ikke i et. Sådan er vi så forskellige ;).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lidija

   Selvfølgelig er man da vigtig – er du ikke også det?

   Der er noget der hedder situationsfornemmelse, og respekt for andre menneksers signaler.. jeg kunne blive ved..- giv plads og slap af :)

   Og skal man være til rådighed (generelt) for at blive betræget som “sødt menneske”?

   Noget som det her trigger mig, kan jeg mærke .. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

nye bryster