mig? exhibitionist? næææhh, slet ikke!

sundere marengs!

Som nogle af jer erfarede ud fra min Facebook status og dette indlæg, var jeg svært utilfreds med mine merengs! Jeg prøvede igen, og her er resultatet. Jeg har droppet bagepulveret og holdt mig til sødemiddel og æggehvider, da jeg ikke spiser sukker. Nogle bliver helt vilde i hovedet ved bare at jeg tillader mig at nævne kunstige sødemidler men det er der altså ikke noget at gøre ved. Jeg er ikke blevet retarderet endnu, jeg lider ikke af kronisk træthed, og min farfar har Parkinsons syge, og det har han ikke fået af kunstige sødemidler.
Livet er som det er, og man skal gøre sit bedste. For meget af alt der ikke er sundt, kan give bivirkninger, sådan helt generelt. For det meste bruger jeg Sukrin eller Birkesød, men når jeg laver desserter, så jeg kan nyde at hoppe over i den frække afdeling, og spise produkter der har kunstige sødemidler.
I kan vælge at bruge noget andet.  :-)

Marengs:
Sukrin (det er IKKE et kunstigt sødemiddel), piskes let i æggehvider, efter æggehvider er blevet pisket luftige. Hæld det forsigtigt i mens du pisker og pisk til det er helt stift.
Tilføj langsomt et par dråber vaniliearoma hvis du ønsker. Læg “dejen” i en pose og klip et lille hul i et hjørne,  pres “dejen” ud på en bradepande der er smurt med LIDT olie. LIDT, blev der sagt :)
Du kan lave dem små og fine, eller store og klodsede som mine. Ind i ovnen på 100 – 120 grader en times tid. Hold øje med, at de ikke bliver for brændte i toppen, de skal være let brunlige når de er færdige. Lad dem køle af.

Efter: Drys med chokolade protein pulver når de er blevet kolde og gør som jeg, hvis det skal være ekstra sødt og sjovt:
Jeg har dækket den på billedet i vanilie budding fra Jell-O (der er kunstigt sødemiddel i), som er sukkerfri og lav på kulhydrater. Derefter dryssede jeg med blåbær.

8 kommentarer

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

mig? exhibitionist? næææhh, slet ikke!