frække "turister"

vil du tabe dig? gør som mig

Som nogle har bemærket, da jeg ikke ligefrem er gået stille med dørene, har jeg gang i en proces der ud over træning også indebærer at tabe mig. Interessen for min udvikling er stigende og det er jeg naturligvis rigtig glad for! Det giver derfor anledning til at dele nogle tips og tricks med jer som I selv kan bruge som værktøj til jeres dagligdag. De kræver nemlig ikke så meget, men de GØR meget for dig og din krop.

1. Hvad står først
Som I kan se på billedet længere nede, er det kakaopulver. Men der er noget tricky ved det, nemlig at der ikke er mest kakao i, men sukker. En god tommelfingerregel: Det der står først er der mest af!

Se eksemplet med HOT sauce (det skal være HOT da den er sukkerfri – den spiser jeg).

2. Procenter
Køb aldrig noget over 3-4%. Hverken ost, kød eller fisk/skalddyr. Absolut intet!
Hytteost og mange hvidfisk er gode. Samt rejer og krebs. Der findes også magert pålæg på 3% men kig bag på og se efter. Er der mere end 3-4% fedt per 100 gram er det et no-go.

3. Kulhydrater
Køb ind på www.dialife.dk, der kan du også få Ketchup uden kulhydrater. Ikke at misforstå. Kulhydrater får man energi af, så et par håndfulde havregryn til morgenmad er godt.  Spis kulhydrater med omtanke fordelt over en hel dag. Foreksempel er det ikke klogt at spise 400 gram kulhydrater på een gang. Hellere fordelt ud over to gange.

4. Lidt til den søde tand
Sugarfree Red Bull og Cola Zero er ok at drikke. Bare hold dig fra de sukkerholdige. Hvilke lakridser du kan spise, skal jeg nok fortælle om en anden dag.

5. Grønt og frugt er godt men…
Hold dig til bærene, (hindbær, jordbær, blåbær, etc). Hold dig fra bananer og avokadoer.


Der skal nok komme mange flere tips med tiden, men her er da lidt at gå efter.

 

 

14 kommentarer

 • Min “slankekur” / livsstil går ud på at spise Levende,- det er 100 gange mere motiverende, og kroppen elsker det. Det jeg går efter når jeg handler er helt simpelt det, som er mindst forarbejdet, for det der er mindst forarbejdet er der også mest nærring i, så pyt med lidt ekstra fedt osv, – bare man får sin nærring, så skal fedtet nok ryge når man bevæger sig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis

  Godt tip om dialife.dk som jeg ikke kendte. Jeg vil dog sige, at deres priser er ret pebrede. Mange af varerne fra deres low carb-no calories katalog kan også findes på http://www.iherb.com. Til en brøkdel af prisen. Så længe man holder sig til toldreglerne i sine bestillinger, er der penge at spare. Det kan i hvert fald anbefales som et alternativ. :)

  Og spændende læsning med din træning og kropsforvandling.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina Simone

  Hej Kira. Den med at holde sig fra avocadoen, er jeg ikke helt enig i. Dog er den fed, men den indeholder de livsvigtige gode olier, som medvirker til at nedbryde det dårlige fedt;-) og så er den god for huden også….fedt skal man have, blot det rigtige og i små mængder. Cool med din nye livsstil, det er sejt at forandre sig. Jeg glæder mig til at følge med. Kærlig Hilsen Nina:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • astrid

  Tusind tak,
  Vil du ikke skrive hvad du spiser på en dag? (morgenmad, mellemmåltid, aaaalt)
  jeg kæmper selv, især når der står sammenkomst i kalenderen. Bare en kortaften er fyldt med guf, en fødselsdag, filmaften, fest (alkohol). Går i 3g så tilbud er der nok af…. Hader at melde mig ud af fællesskabet, men har så svært med de usunde ting når de er der. Gider jo heller ikke sidde og pulse smøger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Den er svær, for jeg har et bestemt mål med min plan, som ikke nødvendigvis ville gavne dig. Men de der tips jeg har skrevet øverst og så ellers se at jeg har rettet punktet med kulhydrat lidt, nemlig omkring hvad jeg spiser til morgenmad :)
   Jeg kan afsløre at jeg ikke spiser kød, men det er bare mig, fordi det har jeg ikke gjort i 11 år. Jeg spiser hvid fisk og jeg spiser æggehvider. Jeg spiser masser af tomater, fennikel, peberfrugter, tørret chili, løg, og andre helt almindelige grøntsager. Hvor meget du skal spise af det, ved jeg ikke da jeg ikke kender dig og din krop og ikke ved så meget om det til at rådgive DIG. Men jeg kan bare sige at du skal styre dit indtag af fedt og kulhydrater. Så tror jeg du vil se resulater hurtigere. Spis 5-6 gange om dagen, små portioner. Believe me, it works. Tupperware er din nye ven :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Faktisk, du kan lave is med proteinpulver: Lav bland ISO 100 proteinpulver med lidt vand, så det bliver glasur agtigt og put det i fryseren :)

   Hov, husk. Ikke smør på panden. Tørstegt på en teflon pande eller MEGET LIDT OLIVENOLIE!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dennis

  Rigtigt godt at du har fundet motivationen og ser positive resultater – og supergod idé at ville dele tips til en let omlægning af de dårligste vaner. Jeg er dog nødt til at høre: Går du ikke hurtigt tør for kræfter til træning, hvis du ikke indtager sukker overhovedet? Jeg synes altid man bliver tudet ørerne fulde af at det er åh, så vigtigt. Nærmest også helst med forskellige sukkertyper før.og.efter.og hvad ved jeg. Npget af det er sikkert mere markedsføring end det er af reel relevans for en ikke-professionel sportsudøver, men jeg kunne godt tænke mig at høre din erfaring i forhold til at træne uden at få sukker. Kan du få ligeså meget (altså indenfor. almindelige dødeliges grænser) ud af det til træningen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Jeg har faktisk lige rettet teksten omkring kulhydrater. Det er godt at undgå i den fase som jeg er i nu, hvor jeg skal tabe mig, men meget af det er væske, og kulhydrater binder væske, men giver også energi. Jeg foreslår at man spiser kulhydrater med omtanke. Lidt til energi er fint, men ikke masser her og der og alle vegne :-) Se rettelserne under Kulhydrater. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Det må jeg lige vende tilbage med. For som udgangspunkt får jeg min energi fra en skål havregryn om morgenen og så spiser jeg 5 måltider om dagen, bare mindre end jeg normalt spiser per gang. Om nogle uger, vil jeg så spise lidt flere kulhrydrater men der har jeg også tabt væske. Dog vil det blive meget moderat. Læs mine kommentarer længere oppe så ved du hvad jeg mener :)

   Jeg skal nok komme med et svar til dig een af dagene. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, hvor er du sej. I am impressed:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

frække "turister"