hjælp kaninerne: billeder

kanin guide: sådan passer du din kanin

Her er sikkert nogle ting, du ikke vidste! God læsning for dem der har kaniner eller ønsker at få. – Udført af Kaninasylet.dk 

Læs også: Teen blogger Fie og jeg besøger Kaninasylet – klik her 

1. En kanin kan blive 10-12 år gammel, så det er et langsigtet projekt, som skal overvejes godt.

2. Kaniner er intelligente og sociale dyr, som kræver tid ude af buret og stimulering.
De trives ikke ved at sidde i et bur hele dagen.

3. Det kræver også rigtig fodring, hvis kaninen skal trives og holdes sund.
Det dur ikke med foder fra supermarkedet o.l..
Du kan læse mere om korrekt fodring på www.kaninasylet.dk

4. Brug  ALDRIG salt- og mineralsten – det belaster deres nyrer, og er direkte skadeligt.

5. Kaniner skal håndteres roligt og forsigtigt – det er byttedyr, og de færreste bryder sig om at blive løftet, men kan lære at accepter det, hvis de bliver håndteret rigtigt og roligt.

6. Løft aldrig nogensinde en kanin i ørerne eller nakkeskindet – det godt ondt på kaninen, og den får blodudtrædninger under skindet.

7. Råb ikke og skæld ikke ud på en kanin – det gør den kun bange.
Ignorer uønsket adfærd og ros og beløn den, når den gør noget rigtigt.

8. Hvis kaninen er aggresiv – hvæser, kradser, bider m.m. – så er den ikke ondskabsfuld, men fortæller bare , at der er noget galt i omgivelserne. Det er omgivelserne, som skal tilpasses kaninen, ikke omvendt. Du kan også læse mere om adfærd på www.kaninasylet.dk

9. For en førstegangs kaninslave, der vil det være en fordel at få en voksen kanin – der kan man se temperamentet, det kan man ikke på en lille unge. Den rigtige personlighed viser sig først, når kaninen er blevet kønsmoden.

10. Lad være at avle.
Der sidder tusindvis af uønskede kaniner rundt omkring, som lever triste liv i bure, alene og uden meget kontakt eller stimulering. Det er ikke et liv for en kanin, men mange ender sådan, fordi interessen hurtigt forsvinder. Så at få et hyggekuld fordi kaninunger er så nuttede bliver alt for ofte på dyrenes bekostning.

11. Neutraliser kaninen.
Kælekaniner har overhovedet ikke brug for alle de hormoner, tvært imod stresser det meget mere end det gavner. Desuden er det forebyggende for både adfærdsmæssige og helbredsmæssige problemer.

12. Hvis du skal have en kanin, så overvej internat eller privat formidling.
Det har to fordele – en kanin kan få et godt hjem, mens der bliver plads til en anden.
Køb aldrig hos en dyrehandel – du ved intet om, hvad du får, og de ved intet om de dyr, som de sælger. For dem er det kun penge, som tæller og ikke andet – det er et meget dårligt udgangspunkt.

Vil du hjælpe Kaninasylet med sponsorat eller bare et økonomisk bidrag, klik her www.kaninasylet.dk. På Kaninasylet giver vi altid gerne gode råd og vejledning om alt, som vedrører kaniner – mailadressen findes på hjemmesiden, og det kan også lade sig gøre telefonisk.
Desuden har jeg Danmarks største kaninforum www.dansk-kanin.dk– hvor man også er velkommen til at spørge og læse om alt omkring kælekaniner.

Kaninasylet på Facebook

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

hjælp kaninerne: billeder