the goods

hundebrevkassen: skal vi neutralisere vores hund?

Jeg har et spørgsmål, som måske mere omhandler et godt råd eller to. Min kæreste og jeg har en fransk bulldog han på 1,5 år. Han er rigtig god og kan sammen med alle andre hunde. Nu overvejer vi bare rigtig meget at få en hund mere. Vi synes han har brug for en ven og legekammerat og vi vil også rigtig gerne selv have en til, vi synes vi har masser plads og en masse godt at tilbyde en hund :) Jeg vil gerne have en tæve, da min drøm er, at få hvalpe en gang. Spørgsmålet er så, om man kan anskaffe sig en tæve når man i forvejen har en han (ikke kastreret)?? Kommer hanhunden til at ville hoppe på hende hele tiden? Hvad skal man være opmærksom på? Skal hundene være adskilt hver gang hun kommer i løbetid eller hjælper “bukser” til hunnen, så han ikke kan parre hende? Bør vi få ham kastreret?

Håber en af jer vil svare. Tak :)  Mvh Mia

Hej Mia
Det lyder da til at du og din kæreste har en lille skøn hund. Det at I overvejer at anskaffe jer en hund nr 2 lyder som et skønt tiltag, og der er heller ikke noget kønnere, end at se to hunde der bor sammen,og nyder hinanden i hverdagen. Der er ikke noget i vejen for at I anskaffer jer en tæve selv om at I har en han, men der er selvfølgelig nogle forholdsregler I skal tage hensyn til. Jeg vil starte med at svare på spørgsmålet om jeres hanhund skal kasteres? Du skriver at I gerne vil have hvalpe på den nye hund, skal det være med den han I har i forvejen?  Hvis det skal være med jeres nuværende han, så skal han ikke kastereres, da det så ikke vil være muligt at få hvalpe med ham.

Hvis det ikke er jeres egen han I vil bruge i avlen, så kan I godt vælge at få ham kastreret, men det er ikke en nødvendighed.

Med hensyn til om jeres han vil hoppe på tæven, så behøver det ikke være noget du skal være nervøs for. En hanhund har skal fra naturen side kun være interesseret i en tæve når de i løb, da det er spild af tid og kræfter at være det på andre tidspunkter. Skulle det ikke være tilfældet ved jeres hanhund, så kan det evt, hjælpe med en kastrering, men det er også noget der kan afhjælpes ved tidlig træning, hvor han lærer at han ikke skal hoppe på hende. Det gøres ved at han bliver rost massivt for ikke at gøre det.

Når jeres tæve kommer i løb, kan det være en ide at få hannen passet, da der er chance for at han parrer jeres tæve. Her er det naturens drifter der spiller ind. Det vil desværre ikke hjælpe med en løbetidsbuks, da hundene sagtens kan finde ud af at parre sig alligevel, selv om I tror at I har styr på dem.

Held og lykke med den nye hvalp og potedask fra Clara – acedog.dk 

Stil et spørgsmål til brevkassen, klik her 

1 kommentar

 • Heidi Jensen

  Hej :)
  Det er altid en god ide at få to hunde, da hunde er flokdyr og de har utroligt meget glæde af hinanden, en glæde som vi ikke kan give dem :)
  Men hvis I skal neutraliserer nogen vil jeg foreslå, at det er tæven I neutralisere.
  Hvis I går ind og læser om sygdomme i forhold til tæver, kræft, problemer med hormoner og underlivet, så vil en neutralisation kunne redde en tæve fra rigtig mange ting så I kan blive ved med at sikre jer en rask hund.
  Jeg synes du skal prøve at læse og tæver og sterilisation, det er meget vigtigt.
  For en hanhund betyder det ingenting om den er kastreret eller ej.
  Det eneste der kan forekomme er en vægtøgning, men alt det med at hoppe op og lade som om de parre sig med hvad som helst, har intet med sexuel adfærd at gøre, det er udelukkende en magtdemonstration.
  Så jeg synes du skal læse lidt op omkring det før du træffer dit valg.
  Vi har selv to hanhunde på 7 og 6 og og de virker begge helt perfekt.
  Vi har også en steriliseret tæve på et år.
  Kh Heidi

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

the goods