hundebrevkassen: skal vi neutralisere vores hund?

hundebrevkassen: gode råd til anskaffelse af hund

Hej Kira og Clara,
Jeg overvejer at få en hund, men en voksen hund, ikke en hvalp. Men før jeg gør, vil jeg høre hvad race der passer bedst til mig.

Jeg har et fuldtids job, så den skal kunne være alene hjemme og ikke være en af de hunde som kræver vildt meget aktivitet.

(Boarder collie, lab, etc). Jeg er ligeglad med størrelsen egentlig, da jeg har masser af plads. Men det er mere, jeg ønsker ikke en hund der hurtigt bliver understimuleret.

Hvad vil du/I anbefale?

Hvor ofte skal man gå med sin hund per dag, som minimum og hvor meget? Lyder måske fjollet men vil bare gerne have nogle guidelines.
Ser frem til svar.
Mvh. Dinah

 

Hej Dinah
Hvor er det dejligt at høre, at du har tænkt dig at få en voksen hund, frem for at anskaffe dig en hvalp, når du ved du ikke har tiden til det. Thumbs up for that.

Når du nu har tænkt dig at anskaffe dig en voksen hund, er der den mulighed, at det kan være svært at få en voksen hund i den race du ønsker. Men der er også den mulighed at det kan være en blandingshund, af racer der passer til det du kan tilbyde din kommende hund. Men den der søger skal finde.

Du skriver at det skal være en hund der kan være alene hjemme, og at den ikke skal aktiveres meget i hverdagen, og du er lige glad med størrelsen. Det sætter nogle krav til hundens oprindelige arbejdsopgaver, og du har allerede gjort dig tanker om hvilke hunde det ikke skal være. Men jeg kunne godt bruge nogle oplysninger om, hvor meget tid du vil bruge på hunden i hverdagen, og hvor meget tid du vil bruge op pelspleje.

Men ud fra udelukkelsesmetoden har jeg valgt nogle hunde der måske vil kunne interessere dig.

De hunde jeg vil foreslå dig, er nogle hunde der ikke kræver særlig meget motion, og aktivering, men som alle andre hund, skal de dog aktiveres i hverdagen.

Inde for tempel og selskabsracerne er der racer som bichon frisé, bolognese, king charles spaniel, cavalier king charles spaniel, malteser, papillion, yorkshireterrier, bichon havanais, coton de tuléar, lhasa apso, pekingeser, og shih tzu. Disse racer er nogle hunde der kræver noget pelspleje, men det er ikke noget der skal bruges lang tid på i hverdagen. Af hunde der ikke kræver så meget pelspleje vil jeg foreslå mops, chihuahua, Bostonterrier, og fransk bulldog, disse hunde har ikke behov for særlig pelspleje.

Det der er fælles for de nævnte racer er at de se små(max 15 kg) og så er deres vigtigste arbejdsopgaver at være selskabelige for deres ejere.

Af store race, kan der være racer som berner sennehund, sant bernhardshund, grand danois og engelsk bulldog. Disse racer har trods deres størrelse ikke brug for alverdens motion, men skal aktiveres dagligt, som alle hunde så de ikke bare passer sig selv.

Med hensyn til dig spørgsmål ang. daglige gåture, så kommer det meget an på hvilken hund man har. Men jeg vil mene at minimum tre gåture i løbet at dagen, er en god rettesnor. Hvis man har travlt om morgenen, så hellere gå 100 m hvor hunden får lov til at snuse alt det dan vil, frem for at at gå 500 m hvor hunden ikke får lov til at bruge sin lugtesans.

Hvis man i hverdagen ikke har tid til at gå lange ture, så kan man gå ture forskellige steder, så hunden har forskellige dufte at forholde sig til på hver tur.

Med venlig hilsen og potedask Clara – acedog.dk 

Stil et spørgsmål til brevkassen, klik her 

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

hundebrevkassen: skal vi neutralisere vores hund?