Toilet seat etiquette: Up or down??

Jamen, er der noget der kan give udsving i vores følelsesregister når vi færdes i et miljø hvor både mænd og kvinder deler det samme toilet, er det toiletbrættet: Skal det være oppe eller nede? Det har jeg en klar holdning til, og I er sikkert ikke alle enige med mig. Jeg vil nu belyse denne meget livstruende situation, een gang for alle.  

Du har sikkert hørt det 100 gange. “Slå nu det bræt ned”. Skulle du være så modig, at foreslå at konen selv slår det op når hun er færdig, er hun mere eller mindre parat til at hive dig ud på gaden og henrette dig i koldt blod. DET er bare ikke i orden. Den går altså ikke, og det ved du godt fordi din kone bruger hele/mange minutter på at forklare dig op og ned om hvorfor det bræt skal NED. Det skal det fordi det er knap så ulækkert og det er en gestus til kvinden.

Der findes dog en undtagelse og den kommer jeg til senere. 

Men hvorfor denne forventning? Er det fordi man skal følge Emma Gads Takt & Tone, hvori hun beskriver netop hvorfor kvinder foretrækker kønsopdelte toiletter?

Er det fair, at have denne slags toilet-forventninger til mænd? Har vi kvinder virkelig ret til det? Med al respekt: Ja, det synes jeg. Vi skal trods alt sidde ned og tisse. I står op, så I kan være ligeglade med hvor det rammer. Ser det ikke også bare pænere ud? Jeg mener, se på billederne?

Det er klart, det er til besvær for de mænd, der skal bruge toilettet, da de skal løfte op og igen lægge det ned. Det er meget arbejde, bare for en tiss´tår, og klart at mænd benytter sig af  den mere egoistiske “regel”. 

Hvis kvinder skulle hjælpe mænd, og både tage det ned samt sætte det op igen, er det også overarbejde, så spørgsmålet er, hvem der skal tages hensyn til? 

Og så til undtagelsen:
Den eneste undtagelse jeg kan se som indfrier mænds ønske om at lade sædet være oppe, er hvis det kun er mænd der bruger toilettet.

Min ide til en løsning:
Hvis vi alligevel aldrig bliver enige, kan man forestille sig, at man lader sædet være som det var da man fandt det. Så går det vel lige op på den lange bane :-)

3 kommentarer

  • Jeg siger til alle mine mandelige gæster i privaten, at de skal sidde ned og tisse. Det er den dag i dag mig stadig et mysterie hvorfor det skal volde andre mænd så meget besvær og psykisk utilpashed ?

    Der er sågar folk der nægter, at se landskamp hos mig af netop den grund, at de skal sidde ned og tisse!?. For mig er det helt ufatteligt. Jeg har tilbudt som grundlag, at de selv kan komme og gøre rent dagen efter når der stinker af pis, men heller ikke her er der hul igennem. Det er ligesom der stritter noget dybere i mod. Måske et spørgsmål om mandelig frihed? Måske det skulle vendes om til hvor min mandelige frihed er henne, når jeg skal gøre toilet rent bare fordi der har været en flok mænd på besøg, vel at mærke uden dårlige intentioner.

    Fordele ved at stå op og tisse (mand):

    1. En dejlig fornemmelse i skridtet. Jep det er rart at stå op og tisse.
    2. Man er så langt væk som muligt fra det bræt andre mænd sikkert er lige så ligeglade med som en selv.
    3. Man kan spejde fjender på lang afstand selvom man tisser. (en slags urinstinkt der dog næppe har relevans i dagens Danmark).

    Fordele ved at sidde ned og tisse (mand):

    1. Ligeså rart som at stå op.
    2. Man sidder afslappet.
    3. Prostata presses slet ikke lige så meget som ved at stå op.
    4. Man kan læse frække blade / aviser.
    5. Man kan kigge postkort på vægen.
    6. Man behøver ikke tænker over om man tisser ved siden af. For det gør man ikke.
    7. Brættet er varmt til den næste.
    8. En smuk pige kan sidde på skødet imens.
    9. Man glæder pigerne helt af sig selv.
    10. Hygiejne & Hygge i en højere enhed.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • dkira

    Billederne er fra restauranten hvor jeg blev indspireret til denne klumme. Mit bræt er altid nede. Helt nede. Jeg er småhysterisk med den slags :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Loxis

    Brættet skal være helt nede også låget om du må kalde det. Når du skylder ud kan bakterier flyve om til 9 meter væk fra toilettet, men typisk 2,5 meter, hvor står din tandbørste???

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tel Aviv: Dear Diary