Kiras Klumme: Er lykken at mobbe på nationen!?

Kiras Klumme: Drop energisugere

De har ikke hugtænder og er ikke bange for hvidløg. Men de suger, som vampyrer suger blod.

Måske er vi til tider selv én af dem – jeg taler om energisugere.

Det er som at have en blind passager med i bilen. De hægter sig fast, du ved det bare ikke. Stille og roligt bliver du drænet.

Læg mærke til hvordan du føler dig fuld af energi, når du omringer dig med positive mennesker, men det modsatte når du omringer dig med en person, som altid er negativ.

Gav aldrig noget
Det kan være svært at give slip på en man holder af, også selv om de giver en følelsen af træthed og hovedpine, når man har haft deres beklagende, dominerende selv i røret.

Jeg har haft en veninde som var energisuger, og jeg kunne ikke forstå, hvorfor jeg altid sad tilbage og følte mig træt og energiforladt. Men sandheden er nok, at hun tog og tog, men aldrig gav noget igen.

Det er en balance, for i et venskab eller et forhold skal man have lyst til både at modtage OG give.

Jeg sagde til hende, hvordan jeg havde det, men det ændrede sig ikke. Derfor jeg trak jeg mig. Det føles lidt underligt i en periode, men på den lange bane har det været en lettelse. Short term pain – long term gain.

Cruella De Vil
Jeg vil jeg rigtig gerne være den bedste udgave af mig selv. Det er jeg sammen med mine venner, kollegaer og familie.

Jeg stoler på mine venner – de stoler på mig og vi taler ærligt og retfærdigt til hinanden.

Men det hænder, at jeg lukker nogen ind i mit liv, der ikke alene suger positiv energi ud af mig, men mest af alt kan tænde mig af, som ingen andre. Ja, jeg kan nærmest gå fra at være godmodige Ferdinand til Cruella De Vil på cirka 0 sekunder.

Der er bare visse mennesker, som opfører sig på en måde, så jeg bliver virkelig gal i skralden. Jeg bilder mig ind, at det er ude af min kontrol, men det er naturligvis noget vrøvl, for jeg har kontrollen, jeg skal bare lære at bruge den. Tælle til ti og vælge mine kampe – og med hvem. Nogen fortjener det ikke, andre er ikke besværet værd. Helt andre gange er det okay at sætte foden ned – sådan for alvor.

Skyggesider
En der oplever et ‘Cruella De Vil’-moment med mig bliver nok forskrækket, og jeg kan til tider også blive bange for mig selv. Men det kan faktisk være en stor hjælp, når nogen gider at gøre sig ulejligheden og stikke mig et spejl og sige: ‘Hey, se lige dig selv. Tag dig sammen!’.

Det gavner mig at blive konfronteret med mine skyggesider. Sandheden er nemlig ikke altid ilde hørt, og kan i bedste fald det være et wakeup call.

Læs klummen på ekstrabladet.dk her

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kiras Klumme: Er lykken at mobbe på nationen!?